CHP'den çocuk istismarına karşı çalışma

CHP'den çocuk istismarına karşı çalışma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:- "CHP olarak bu tip istismarların yapıldığı yerlerle ilgili ailelerle irtibata geçip bunların açığa çıkarılmasına ilişkin acil bir çalışma yapacağız"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, çocuk haklarının korunması ve istismarların önlenmesine yönelik çalışmalar başlattıklarını belirterek, "İstismarların yapıldığı yerlerle ilgili ailelerle irtibata geçip bunların açığa çıkarılmasına ilişkin acil bir çalışma yapacağız." dedi.

Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Yasemin Öney Cankurtaran'ın da katılımıyla Mecidiyeköy'deki Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu'nda basın toplantısı düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu ile çocuk haklarının korunması ve istismarların önlenmesine yönelik çalışmalar başlattıklarını kaydederek, "CHP örgütleri olarak, istismarların yapıldığı yerlerle ilgili ailelerle irtibata geçip bunların açığa çıkarılmasına ilişkin acil bir çalışma yapacağız." diye konuştu.

Cankurtaran, istismara uğrayan çocukların çok ciddi bir travma altında olduğunu ve bu durumu kolay kolay açıklayamadıklarını kaydederek, "Ama bunun evlere girerek, çocuklarla birebir konuşularak açıklanabileceği konusunda fikir birliğine vardık. Sivil toplum örgütleri de bu konuda her türlü desteği verdiler sağolsunlar. Amacımız toplumun temel kaynağı olan çocukların korunması hususunda farkındalık yaratmak. Bu bilinçle geleceğimiz olan çocuklarımıza her türlü destek vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

Çocuk istismarına karşı eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Lale Karabıyık ise, "Yasal boşlukları, kanundaki cezai müeyyidelerin boşluklarını takip edip burada caydırıcı olacak bütün önlemlerin alınması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Çocuk istismarına karşı eğitimin önemine değinen Prof. Dr. Bahadır Erdem de, "Bugün Türkiye'deki çocuk hakkı ihlallerinin nedeninin eğitim eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Toplumdaki eğitim arttıkça, bireyler bilinçlendirildikçe çocuğa karşı işlenen suçlar ve istismarlar da gittikçe azalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek de çocuk ve kadına karşı işlenen suçlarda hafifletici gerekçelerin kullanılmasının zararlı olduğunu ifade ederek, "Çocukla ilgili en ufak istismarı bilen herkes bunu resmi kurumlara bildirmek zorunda. Bir sürü denetimsiz eğitim kurumu var. Bunların hepsini tek tek sosyal hizmetlere, çocuk polisine bildirmek herkesin görevi." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :