CHP’deki tezgâhı bu iki çeteden biri yaptı

CHP’deki tezgâhı bu iki çeteden biri yaptı

"Külliye'ye giden CHP'li" kumpasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Türkiye yazarı Fuat Uğur'un da gündeminde asparagas haber vardı.

"Külliye'ye giden CHP'li" kumpasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Türkiye yazarı Fuat Uğur'un da gündeminde  asparagas olduğu ortaya çıkan haber vardı.

fuat-ugur_1515367868-004.png

Birinci hedefin MUharrem İnce olduğunu söyleyen Uğur, "Bu iki çete kimlerden oluşuyor ve hangi amaçla bu kumpası kurdu? Başlıkta da ifade ettiğim gibi iki seçenek var. Madde madde anlatıyorum.

Birinci çete seçeneği:
1-Bu çetenin hesabı büyük. Hedef 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri.
2-Kılıçdaroğlu tabii ki aday olmayacak. Öncelikle CHP’liler bile onu sevmediği ve itibar etmediği için, ikincisi 2023’te 73 yaşına girecek. Genel başkanlık için bile bir hayli ilerlemiş bir yaş.
3-Yurt dışından yüz milyonlarca avroluk kredileri şimdiden koparıp bir “başarı hikâyesi” yazmaya hazırlanan zat, geçtiğimiz günlerde Chatam House’lar benzeri yerlerden aldığı onay ile Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlandığı için Kemal Bey'in Genel Başkan olarak kalması gerek. Sebebini ikinci maddede belirttim, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacak çünkü.
4-İşte bu yüzden önümüzdeki CHP Kurultayı’nda bir sürprize tahammülleri yok. Öyleyse olası en güçlü adayın itibarsızlaştırılması gerekiyordu. O da Muharrem İnce’ydi.
4-Bu tezgâhı Kemal Bey de biliyor. Bunu hem kendisinin, hem de Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın, sanki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İnce ile görüşerek CHP’ye tezgâh kurmuş havası yaymak gibi ahlak dışı tutumlarından anlamış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
2. ÇETE
Yazısında 2. çete ihtimalinden bahseden Uğur şunları söyledi: "Bu seçenek Talat Atilla’nın da çok yakın arkadaşı olduğu belirtilen kifâyetsiz muhteris bir CHP’li. Ben zaten onun Talat Atilla’nın kaynağı da olduğunu düşünüyorum.
Şimdi okuyacağınız bilgiyi duyanlar “Çüşş!” diyor ama şaka değil; kendisi 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor.
Amacına uluşabilmek için önce CHP’deki potansiyel rakiplerini tasfiye edip saha temizliği yapması gerek. Özellikle de Ulusalcı-Atatürkçü olanları. Muharrem İnce bu profildeki en güçlü ve tek aday. Tuhaf ama o da Ulusalcı ve Atatürkçü tanınıyor CHP’liler tarafından.
Kişilik olarak epey yıpranmış bir isim. Lâkin belli olmaz, CHP tabanını kandırmak, kandırıldığı konusunda ikna etmekten daha kolay olduğu için ya davulcu ya da zurnacı misali bir son yaşanabilir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu yıllardır başlarında tuttuklarını görünce bu seçenek ihtimal dışı kalmıyor. Muhteremin Cumhurbaşkanı olma niyetini nereden bildiğimi de bir anekdot olarak aktarayım.
Bu cevval personel bir televizyon kurmuştu çok evvelden. Aradan iki yıl geçtikten sonra Muhafazakâr ve çok zengin bir iş adamı, ona televizyonunu satın almak istediğini belirterek 100 milyon dolar teklif etti. Çok büyük bir paraydı kıytırık bir televizyon için bence. Reddetti iş adamının teklifini. İş adamı şaşırdı ve sebebini sorunca aldığı cevap şöyleydi:
“Benim hedefim ya bir medya devi Aydın Doğan gibi olmak ya da Başbakanlık.”
Aradan neredeyse 10 yıl geçti, ne Aydın Doğan kaldı ne de Başbakanlık. Şimdi Cumhurbaşkanlığı var. Ve oraya ulaşmak için sıçrama tahtası olarak gördüğü CHP.
Mühim olan Muharrem İnce bu iki çete karşısında ne yapacak?"

Etiketler :