CHP'de Kılıçdaroğlu'ndan Temizlik! Potada 10 Kişi Var

CHP'de Kılıçdaroğlu'ndan Temizlik! Potada 10 Kişi Var

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına dönen Kılıçdaroğlu’nun "kirlilikten arınacağız" çıkışının ardından, partiden ihraç edilecek 10 isim netleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki kurultay sürecine yönelik mutlak butlan kararı ve liderlik tartışmaları, mahkeme kararıyla yepyeni bir evreye evrildi. Görevine resmen geri dönen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de yaşanan grup toplantısı geriliminin ardından Genel Merkez'de zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Siyasette şok etkisi yaratan bu çıkışın ardından, partide ilk etapta biletinin kesileceği iddia edilen 10 kritik isim kulislere sızdı.

"Arınacağız, Temiz Siyaset Yapacağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada parti içi disiplini ve ahlaki çizgiye vurgu yaparak sert mesajlar verdi. Özellikle yolsuzluk iddiaları ve arka kapılarda yapılan delege pazarlıkları konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Arınacağız, kirlilikten arınacağız, temiz siyaset yapacağız. Kirli olanların tamamının işine son vereceğiz" ifadelerini kullandı. Kurultay davasını partinin başına bela edenlerden hesap sorulacağını belirten Genel Başkan, bu süreçte ön yargılı davranılmayacağını ancak radikal adımların atılacağını net bir dille ortaya koydu.

Kulislere Bomba Gibi Düşen 10 Kişilik İhraç Listesi

Kılıçdaroğlu’nun bu kararlı duruşunun ardından, partide hangi isimlerin tasfiye edileceği merak konusu olmuştu. Gazeteci Sinan Burhan’ın tv100 canlı yayınında aktardığı bilgilere göre, CHP yönetiminin kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmeye hazırlandığı listede hem parti içinden hem de ittifak kanadından çarpıcı isimler yer alıyor. İhraç istemiyle karşı karşıya kalan o isimler şunlar:

  • Veli Ağbaba

  • Ali Mahir Başarır

  • Umut Akdoğan

  • Burhanettin Bulut

  • Gökhan Zeybek

  • Taşkın Özer

  • Özgür Karabat

  • Adnan Beker

  • Cemal Enginyurt

  • Ümit Dikbayır

chp-ihrac.webp

Gürsel Tekin: "Yarın MYK’da Gereği Yapılacak"

Partideki bu hareketlilik canlı yayınlarda da yankı buldu. TGRT Haber’e katılan Gürsel Tekin, parti tüzüğüne ve hukukuna aykırı hareket edenlere karşı disiplin mekanizmasının derhal işletileceğini duyurdu.

Sürecin çok hızlı ilerleyeceğini belirten Tekin, "Parti hukukuna uymayanlar için yarın gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında hiç tereddütsüz gereği yapılacaktır. Büyük olasılıkla yarın MYK'da sevkler ve ihraçlar resmi olarak gündeme gelir. Dosyalar perşembe günü Parti Meclisi'ne (PM) sunulacaktır. Nihai kararı tamamen Parti Meclisi verecektir" diyerek CHP'de perşembe gününün tarihi bir kırılma noktası olacağının sinyalini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.