CHP’de hükümet provası: Aday Ofisi Yürütme Kurulu açıklandı
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) "Hükümet Programı" hazırlıkları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) Yürütme Kurulu belli oldu.
CHP’de “Hükümet Programı” hazırlıkları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu oluşturuldu. Kurul, icracı politikalar geliştirmek ve kamuoyuna sunmak amacıyla düzenli olarak toplanacak.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), iki yıl süren gölge bakanlık ve parti programı çalışmalarının tamamlanmasının ardından “Hükümet Programı” hazırlıkları yeni bir aşamaya geçti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (CAO) bünyesinde Yürütme Kurulu oluşturuldu.
İcracı ve politika üretimine odaklı yapı
CHP tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, CAO Yürütme Kurulu yalnızca bakanlıkların takibi ve denetimiyle sınırlı kalmayacak; icracı politikalar geliştiren ve bu politikaları kamuoyuna tanıtan bir yapı olarak çalışacak.
CAO Yürütme Kurulu’nda yer alan isimler
Kurulda görev alan isimler ve sorumlu oldukları politika alanları şöyle açıklandı:
Adalet: Şule Özsoy Boyunsuz
Aile ve Sosyal Hizmetler: Aylin Nazlıaka
Çalışma ve Sosyal Güvenlik: Gamze Taşcıer
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği: Seyit Torun
Dışişleri: Ömer Kaya Türkmen
Enerji ve Tabii Kaynaklar: Ümit Özlale
Gençlik ve Spor: Sevgi Kılıç
Hazine ve Maliye: Kerim Rota
İçişleri: Murat Bakan
Kültür ve Turizm: Seda Kaya Ösen
Millî Eğitim: Suat Özçağdaş
Millî Savunma: Atilla Kezek
Sağlık: Kayıhan Pala
Sanayi ve Teknoloji: Yalçın Karatepe
Tarım ve Orman: Sencer Solakoğlu
Ticaret: Emre Kartaloğlu
Ulaştırma ve Altyapı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu
Cumhurbaşkanlığı’na Bağlı Kuruluşlar: Barış Övgün
Koordinasyon Kurulu da oluşturuldu
CAO’nun politika üretim süreçlerinin koordinasyonu ve idari yönetimi için oluşturulan Koordinasyon Kurulunda ise Bülent Tezcan (Genel Koordinatör), Emine Uçak ve Ece Güner yer aldı.
Parti dışından iki isim
Millî Savunma Politika Kurulu Başkanı Atilla Kezek ile Tarım ve Orman Politika Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, parti tüzüğüne uygun şekilde Parti Meclisi üyesi ya da milletvekili olmayan iki isim olarak Yürütme Kurulu listesinde yer aldı.
İlk toplantı 16 Aralık’ta
CAO Yürütme Kurulu’nun, iki haftada bir CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanacağı bildirildi. Kurulun ilk toplantısının 16 Aralık Salı günü saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde yapılacağı açıklandı.

Kaynak: