CHP: Yerel seçimlerin alışverişe dönmesine karşıyız

CHP: Yerel seçimlerin alışverişe dönmesine karşıyız

Özgür Özel'in başkanlığını yaptığı Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında CHP Sözcüsü Deniz Yücel, parti stratejileri, Gölge Kabine ve Ortadoğu'daki gelişmelere dair çeşitli konuları ele aldı.

Deniz Yücel, geçmişte ittifak yaptıkları partilerle iletişimlerini sürdürdüklerini ve gelecekteki işbirliklerine açık olduklarını belirtti. Ancak "biz şunu alalım, siz bunu alın" gibi değiş tokuşları içeren her türlü pazarlığa karşı olduklarını vurguladı.

Sözcü, idari işlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ve "Gölge Kabine"nin görev dağılımını açıklarken, bu yapının dünya genelinde sosyal demokrat partilerde olduğu gibi ilgili bakanlıkları takip eden, denetleyen ve yapıcı muhalefet yapan bir yapı olduğunu açıkladı.

Uluslararası konularda ise Yücel, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin olarak, bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Ayrıca, Batı'nın sivil kayıpları görmezden geldiğini ve sadece İsrail'in tek taraflı söylemlerine odaklandığını eleştirdi.

Deniz Yücel, "emanetçi başkan" ifadesine verdiği yanıtta, 38. Olağan Kurultay'ın demokrasi şöleni havasında geçtiğini ve bu tür değerlendirmelerin saygısızlık olduğunu belirtti. Parti içindeki pozisyonların kişisel yakınlık veya uzaklıkla belirlenmediğini vurguladı.

Yerel seçimlere yönelik olarak, Yücel, belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusundaki sorulara yanıt verirken, ön seçimin demokratik bir yöntem olduğunu savundu. Ancak, zamanlama konusundaki sıkıntılara değinerek, ön seçim ile eğilim yoklaması arasında değerlendirmelerin devam ettiğini ifade etti.

Son olarak, yerel seçimlere yönelik ittifak çalışmalarına dair bilgi veren Yücel, geçmişte ittifak yaptıkları partilerle iletişimlerini sürdürdüklerini ve ittifaka her zaman açık olduklarını belirtti. Ancak, bu sürecin karşılıklı pazarlık içermemesi gerektiğini vurgulayarak, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamalarına da değindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.