CHP PM üyesi Kadıgil hakkındaki dava

CHP PM üyesi Kadıgil hakkındaki dava

Kadıgil, gözaltına alınmadan önce Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savunma yaptı

İSTANBUL (AA) - Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil, gözaltına alınmadan önce Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savunma yaptı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Saliha Sera Kadıgil ile avukatları katıldı. Duruşmada, müşteki Bilal Erdoğan'ı ise avukatı Ferah Yıldız ve Hatice Özay temsil etti.

Duruşmada savunma yapan Kadıgil, suça konu olan sözlerin kendisine ait olmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözlere dava dilekçesinde yer verdiğini savunan Kadıgil, "Ben müvekkilimi savunmak amacıyla dilekçede aleyhimde belirtilen hususları zikrettim. Dilekçede kesinlikle hakaret içeren bir husus yoktur, sözler bana ait değildi. Müvekkilimin kürsüde söyledikleri sözleri ben dava dilekçesinde bahsettim. İddia ve savunma dokunulmazlığı içerisinde yazılmış bir dilekçedir. Ben sadece savunma hakkımı kullandım. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Müşteki avukatı Özay ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, suça konu olan dilekçe örneğinin İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Mahkemesinden talep ederek duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.

- Mahkemeye sunduğu dilekçeden yargılanıyor

Takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında ismi geçen 4 bakan ve Bilal Erdoğan'ın fotoğrafının, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına asılmasıyla ilgili açılan dava kapsamında, eski CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve CHP'nin avukatı olarak İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Mahkemesine dilekçe sunan Kadıgil'in, bu dilekçede kullandığı ifadelerle Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilmişti.

Avukat olması nedeniyle İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Kadıgil'in, 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

- Adliye önünde açıklama

Duruşmayı takip eden CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Barış Yarkadaş, Selina Doğan ve Onursal Adıgüzel, Kadıgil'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Sera Kadıgil 2015'te attığı bazı twitlerden dolayı birkaç gündür yandaş medyada hedef gösteriliyordu. Kadıgil'in 2015'ten bu yana üzerinde durulmayan twitleri ne kadar ilginç ki referandum tarihi yaklaşınca birden bire arşivlerden çıkarıldı ve üç dört gündür tartışılmaya başlandı." diye konuştu.

Doğan ise Kadıgil'in gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, "Bunların hepsi, referandum sürecini partimiz ve üyeleri üzerinden kriminalize etme çabasıdır." dedi.

Kadıgil, duruşma bittikten sonra gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :