CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Laiklik, Anadolu demektir. Laiklik, Müslüman ile Hristiyan'ın, Süryani ile Ezidi'nin hep birlikte olabildiği, Sünni ile Alevi'nin birlikte yaşadıkları ve birbirlerinin kültürlerine saygı duydukları Anadolu birlikteliğini temsil eder"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Laiklik, Anadolu demektir. Laiklik, Müslüman ile Hristiyan'ın, Süryani ile Ezidi'nin hep birlikte olabildiği, Sünni ile Alevi'nin birlikte yaşadıkları ve birbirlerinin kültürlerine saygı duydukları Anadolu birlikteliğini temsil eder." dedi.

Özel, partisinin Manisa il binasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğe ilişkin sözlerinin ardından, yaşanan tartışmalara da değinerek, laikliği 'inançsızlık, inananlara karşı saygısızlık' gibi göstermeye çalışanların bulunduğunu belirtti.

Laikliğin, isteyenin istediğine inanma, istediğine inanmama, inananların kendi inancını istediği gibi yaşama vurgusu olarak bilindiğini, Türkiye'deki insanların yaşam biçimi olduğunu savunan Özel, "Laiklik, Anadolu demektir. Laiklik, Müslüman ile Hristiyan'ın, Süryani ile Ezidi'nin hep birlikte olabildiği, Sünni ile Alevi'nin birlikte yaşadıkları ve birbirlerinin kültürlerine saygı duydukları Anadolu birlikteliğini temsil eder. Ne bir dini, mezhebi tek başına alıp onu devletin ve toplumun tek inancı gibi dayatmak doğrudur ne de inançların hiçbirine ya da herhangi birine saygısız davranmak doğrudur." diye konuştu.

Özgür Özel, laikliğin yönetim şekli olması durumunda devletin, tüm inanç gruplarına eşit mesafede olacağını vurgulayarak, ülkenin genetik kodlarıyla kimsenin oynamaya kalkmaması gerektiğini bildirdi.

Özel, "Bu ülkede her şey yapabilirsiniz ama bu ülkenin genetik kodlarıyla oynamaya kimse kalkmasın. Bu ülkenin genetik kodları Çanakkale'de, 1. ve 2. İnönü muharebelerinde yazılmıştır." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın AK Parti'nin oylarıyla seçildiğini anlatan Özel, "Önümüzdeki hafta içinde İsmail Kahraman'ın görevinden istifa edip, yeni bir Meclis Başkanı seçilmesi için AK Parti'den adım bekliyoruz. Bu Meclis Başkanı'nı değiştirirlerse, bu ayıba ortak olmazlar. Hem 'Biz ona katılmıyoruz' deyip hem de bu Meclis Başkanı'yla devam ederlerse, o zaman İsmail Kahraman ne söylerse, AK Parti'nin kurumsal görüşü olarak kabul edilir." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :