CHP Genel Sekreteri Sındır:

CHP Genel Sekreteri Sındır:

"Bu, devletin geleceğini belirleyen seçimdir. Demokrasiden yana karar 'hayır' olacaktır"

İZMİR (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, "Bu, devletin geleceğini belirleyen seçimdir. Demokrasiden yana karar 'hayır' olacaktır." dedi.

CHP Ödemiş ilçe örgütünü ziyaret eden Sındır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin pamuk ipliğine bağlı olarak yaşadığını iddia ederek ülkenin geleceğini belirleyecek bir anayasa değişikliği sürecine girildiğini belirtti.

Sındır, hükümeti eleştirerek "Sanki, ülkenin başka hiçbir sorunu yokmuş gibi, sistemi düzeltme derdine düştüler. 15 yıldır bu ülkeyi idare eden kimdir? Koalisyon olursa, istikrar olmaz diyerek tek başlarına iktidara geldiler. 15 yıldır istediklerini yaptılar, hangi kanunu istediler de çıkarmadılar. Memleketin hali ortadadır. Hepimizin ortak malı olan kurumları Varlık Fonu'na devrettiler. Türkiye şu anda uçurumdan düşmesin diye pamuk ipliğine tutunuyor. Neden pamuk ipliğine bağlı? Çiftçi ve esnafın borçlarına erteleme veriyorlar. Primler, destekleme paketleri açıklanıyor. Bir şekilde, bunları referandum sonrasına ötelemeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Sındır, Varlık Fonu'na ilişkin şunları kaydetti:

"Varlık Fonu, devletin fazla gelirini değerlendirmek üzere kanuna dayalı oluşturulmuş bir fondur. Ama bunların yaptığı bu değil. Türkiye'de bütçe devamlı açık veren bir bütçedir. Hani otoban yollar, bölünmüş yollar, köprüler yapılıyor ya, bunlar bütçe açığında gelinen sondur. Türkiye'de bütçe açığı varken, Varlık Fonu'yla hepimizin malı olan değerlerini bu fona devredip ipotek gibi değerlendirerek finansman yaratmak, hata referandumun finansmanını da burada karşılamak adına kurulmuş bir fon. Böyle bir noktadayız. Yarın bir gün, ipotek altına alınmış bu değerlerimizi eğer o kredi ödemelerini yapamazsak yitireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği tek bir kişinin eline bırakılamaz. Ülke böyle bir maceraya sürüklenemez."

Konuşmasının sonunda partililere seslenen Sındır, "Kimseyi dışlamayınız. Bunu bir parti meselesi olarak görmeyiniz. Bu devletin geleceğini belirleyen seçimdir. Demokrasiden yana karar 'hayır' olacaktır." dedi.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez de hedeflerinin Ödemiş'te yüzde 70 'hayır' oyu çıkarmak olduğunu söyleyerek bu konuda gençlik ve kadın kollarının çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :