CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Kuşkusuz Almanya'da iki bakanın konuşamaması, bir anlamda dolaylı olarak konuşma yasağı getirilmesi kabul edilecek bir olay değil üstelik herkese demokrasi dersi veren bir ülkede böyle bir uygulama olması doğru değil"- "Sinan Oğan'a yapılan saldırı da a

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz Almanya'da iki bakanın konuşamaması, bir anlamda dolaylı olarak konuşma yasağı getirilmesi kabul edilecek bir olay değil, üstelik herkese demokrasi ders veren bir ülkede böyle bir uygulama doğru değil." dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, yorulmak gibi bir kavramı kullanmadıklarını, Türkiye'nin hayrı için günün 24 saatini değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi.

Türkiye'de gazetecilerin ciddi sorunlar yaşadığını, 150'nin üzerinde gazetecinin hapishanelerde olduğunu, hapishanelerde yatan gazeteciler için iddianame bile hazırlanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"O nedenle biz gazetecilerin özgürlüğüne önem veriyoruz. Kuşkusuz Almanya'da iki bakanın konuşamaması, bir anlamda dolaylı olarak konuşma yasağı getirilmesi kabul edilecek bir olay değil, üstelik herkese demokrasi dersi veren bir ülkede böyle bir uygulama olması doğru değil. Sinan Oğan'a yapılan saldırı da asla doğru değildir kabul edilemez. Bir politikacının, bir gazetecinin konuşamayacağı ortam oluşturursanız kaybeden Türkiye olur." dedi.

Medyanın dördüncü güç olarak tanımlandığını, çağdaş demokrasilerde gazetecilerin kamu adına görev yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gazetecilere, gazete patronlarına baskı yapıldığını savunarak, bu sorunları aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'na Hasan Tahsin heykeli hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler