CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Bizim yürüyüşümüz bir kişiden dolayı değil, elimizden kaybolup giden tek değerimiz olan demokrasinin kaybolmasından dolayı başladı"

ARDAHAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Bizim yürüyüşümüz bir kişiden dolayı değil, elimizden kaybolup giden tek değerimiz olan demokrasinin kaybolmasından dolayı başladı." dedi.

Yılmaz, partisinin Ardahan İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'a giden süreçte hükümetin Türkiye'nin önünü kilitlediğini öne sürdü.

Türkiye'nin gerek dışarıda gerek içeride yalnızlıkla karşı karşıya kaldığını iddia eden Yılmaz, İstanbul'daki yürüyüşün önemli olduğunu söyledi.

Yılmaz, 9 Temmuz'daki yürüyüşün Türkiye’deki kutuplaşmaya son verme yönündeki en güçlü irade olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bizim yürüyüşümüz bir kişiden dolayı değil, elimizden kaybolup giden tek değerimiz olan demokrasinin kaybolmasından dolayı başladı. Hak, hukuk, özgürlük mücadelesidir. Gök kubbe altında insanoğlunun en büyük mücadelesidir. En kutsal mücadeledir. Hiç kimse, hiçbir şahıs bizatihi bu mücadelenin kendisinden daha değerli değildir. Bilmeliyiz ki artık OHAL, anormal olağanüstü hal olmaktan çıkartılıyor. Sanki normal hayatın bir parçasıymış gibi takdim edilmeye çalışılıyor. Ve utanılacak bir durum. İlk yıllarında hak, özgürlük diyen ve onu kullanarak iş başına gelen hükümet şimdi OHAL'i savunur hale geldi. Özgürlükleri kesme konusunda kendisine yöneltilen eleştirileri artık kötü niyetli eleştiriler olarak tarif etme noktasına geldi. Hükümet, demokratik özelliklerini kaybetti ve maskesini düşürdü."

Yılmaz, 9 Temmuz'un kendilerine tünelin ucunda bir ışığın olduğunu gösterdiğini ve ona dönük çalışma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :