CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"(Referandum ve anayasa değişikliği) Kısacası değişiklik şu; bütün yetkileri bir kişiye veriyorlar. Cumhurbaşkanına aslında tanrısal yetkiler veriliyor. Niye? Çünkü kurum kalmıyor, partinin başı oluyor. Yasamanın, yürütmenin başı oluyor. Yargıyı o şekille

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, referandum ve anayasa değişikliğine ilişkin, "Kısacası değişiklik şu; bütün yetkileri bir kişiye veriyorlar. Cumhurbaşkanına aslında tanrısal yetkiler veriliyor. Niye? Çünkü kurum kalmıyor, partinin başı oluyor. Yasamanın, yürütmenin başı oluyor. Yargıyı o şekillendiriyor." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bahçeşehir Şubesi tarafından düzenlenen programda konuşan Yılmaz, Türkiye'de bir darbe girişimi olduğunu, bunun ardından olağanüstü hal ilan edildiğini anımsattı.

Hükümetin yayınladığı kanun hükmünde kararnamelere değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Normalde parlamento tarafından yapılması gerekeni idare tek başına yaptı. Parlamentoyu devre dışı bıraktı. Parlamentoya gelenler ise tamamen ikinci derecede önemli olan işler. Hükümetin önceliği, bir darbe girişimi olmuş, böyle bir ortamda bir an önce Türkiye'yi normalleştirmek olmalıydı. Yani bir darbe girişimi var, ondan sonra bir olağanüstü hal var. Kanun hükmünde kararnamelerle devlet yönetiliyor. Gerçekten demokrasiye inanan hükümetin görevi, bir an önce bu olağanüstü hale son vermek ve Türkiye’de normal bir dönemi başlatmaktır."

Referandum ve anayasa değişikliğine değinen Yılmaz, MHP ile AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili tutumunu eleştirdi. Yılmaz, "Kısacası değişiklik şu; bütün yetkileri bir kişiye veriyorlar. Cumhurbaşkanına aslında tanrısal yetkiler veriliyor. Niye? Çünkü kurum kalmıyor, partinin başı oluyor. Yasamanın, yürütmenin başı oluyor. Yargıyı o şekillendiriyor." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti döneminde en önemli konulardan birinin kurumların yıpratılması, itibarsızlaştırılması olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Şimdi bunun yasal kılıfı getiriliyor. MİT kalmıyor, parlamento kalmıyor. Kanun koyuyor cumhurbaşkanlığı. Diyorlar ki 'TBMM' var. Meclisi kaldırmıyoruz. Anayasa Mahkemesi var' Bina var. HSYK gerçekten var ama yetkileri var mı? Kime bağlı bunlar, kimler alıyor talimatları. Bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız, o ülkenin kurumlarını yıkacaksınız, yetkileri bir kişide toplayacaksınız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler