CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"2018 yılının hukukun egemen olduğu, hepimizin demokratik hak ve hukukunu koruyarak Türkiye'ye sahip çıkacağı, yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten, çaresizlikten söz edilmeyeceği ve yarınlara umutla baktığımız bir yıl olmasını diliyorum"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "2018 yılının hukukun egemen olduğu, hepimizin demokratik hak ve hukukunu koruyarak Türkiye'ye sahip çıkacağı, yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten, çaresizlikten söz edilmeyeceği ve yarınlara umutla baktığımız bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) nedeniyle sorunlar yumağına dönüşen bir yılın daha geride bırakıldığını belirtti.

Türkiye'de her yıl, bir önceki yılın aranır hale geldiğini belirten Torun, 30 milyondan fazla insanın bir yıl daha açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini savundu.

Türkiye'nin umut dolu yarınlara, aydınlık bir geleceğe ulaşmasının tek yolunun mevcut iktidardan kurtulmak olduğu görüşünü savunan Torun, şunları kaydetti:

"2018, yeni umutlarımızın başlangıcı olacaktır. CHP olarak hukukun üstünlüğünü ve demokrasimizin tüm kurallarını yeniden tesis edene kadar mücadelemize kararlıkla devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi bu karanlıktan mutlaka çıkaracağız. İçeride ve dışarıda zedelenen itibarımızı eski günlerine döndürmek için, emekçinin, dar gelirlinin, üreticinin refahını yükseltmek, insan onuruna yakışır şekilde yaşaması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu zihniyetin eline Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. Umudumuzu asla yitirmedik. Hiç kimse de yitirmesin. 2018 yılının, hukukun egemen olduğu, hepimizin demokratik hak ve hukukunu koruyarak Türkiye'ye sahip çıkacağı, yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten, çaresizlikten söz edilmeyeceği ve yarınlara umutla baktığımız bir yıl olmasını diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler