CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Hükümet yurtdışı oylarına güvenmesin, sürpriz yaşayabilir. Gurbetçilerimiz hükümetin sırf Türkiye'de oylarını arttırmak için izlediği gerilim politikasından son derece rahatsız"

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Hükümet yurtdışı oylarına güvenmesin, sürpriz yaşayabilir. Gurbetçilerimiz hükümetin sırf Türkiye'de oylarını arttırmak için izlediği gerilim politikasından son derece rahatsız." dedi.

Sultangazi Sultançiftliği Merkez Cami önündeki meydanda CHP İlçe Başkanlığının organizasyonunda dağıtılan "Hayır Pilavı" etkinliğine katılan Cankurtaran, vatandaşlarla sohbet etti, evet çadırını ziyaret ederek oradaki görevlilere başarılar diledi.

Kepçeyle yurttaşlara pilav dağıtan Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki açıklamalarına ilişkin, şunları söyledi:

" Erdoğan, 'Dikkat ediniz. Türk demiyoruz, Kürt demiyoruz, Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz. 'Tek millet' diyoruz. 80 milyonuyla tek millet' dedi. Sayın Bahçeli, daha önce şiddetle karşı çıktığı Başkanlığa destek verme nedenlerinden birini de Türklüğün bekası olarak açıklamıştı. Bahçeli, Türklüğün bekası için Başkanlığa destek olduğunu söylüyor ancak uğruna kendi tabanıyla ters düştüğü Erdoğan ise 'Türk demiyoruz, Kürt demiyoruz. Tek millet diyoruz' diyor. Sayın Bahçeli bu açıklamaya neden susuyor. Oysa Türk de vardır, Kürt de vardır. Diğer halkların hepsi de vardır. Biz zaten bunların hepsine birden Türk milleti diyoruz. Sayın Erdoğan’ın bahsettiği o tek milletin bir adı yok mu? Bahçeli biliyorsa söylesin. Şahsen biz merak ediyoruz."

Son günlerde başkanlıkla yönetilen Venezuela ve Paraguay’da yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğini dile getiren Cankurtaran, "Venezuela'daki başkanın denetimindeki yargı, muhalefetin çoğunlukta olduğu meclisin yasama görevini iptal ettirmeye çalıştı. Paraguay'da ise başkan, anayasa değişikliği ile görev süresini uzattırmaya çalıştı. Her iki ülkede de halk sokaklara döküldü." diye konuştu.

Cankurtaran, "Her zaman dediğimiz gibi Başkanlık sistemlerinde kaçınılmaz son diktatörlüktür. ABD ve bir iki ülke dışında uygulandığı her ülkede böyle oldu. Başkanlık demek kaos, yoksulluk demektir. Referanduma günler kala bu ülkelerin halkları bizim de Başkanlığı oylayacağımızı duysa kesin ‘Biz yandık bari siz yanmayın’ diyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

- Yurtdışı oyları

Halk oylamasında yurtdışında kullanılan oylara da değinen Yasemin Öney Cankurtaran, "Orada işler yandaş medyanın anlattığı gibi değil." dedi.

Cankurtaran, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti yetkililerinin sorumsuz açıklamalarından sonra Alman dostlarının kendilerine karşı temkinli ve soğuk davranışlarından huzursuz olmuşlar. Türkiye’de toplumu geren AK Parti’nin gerilim politikası gurbetçilerle Alman komşularının da arasını açtı. Bu nedenle hükümet 'Ortalığı gerdik, kesin patlama yaparız' diyerek yurtdışı oylarına güvenmesin, sürpriz yaşayabilir. Gurbetçilerimiz hükümetin sırf Türkiye’de oylarını arttırmak için izlediği gerilim politikasından son derece rahatsız. Gurbetçilerimizden sağlam bir, 'gerilime hayır' cevabını alacaklar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :