CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"(YÖK'ün şehit yakınları için tanıdığı hak) Dilediği üniversitede öğrenim görme imkanı, bazı sivil şehit ailelerine verilirken bazılarına verilmemiştir"-"Hiçbir dayanağı olmayan bu eşitsiz ve ayrımcı tutum, hükümetin vatandaşlarımız arasında taraf tuttuğu

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, YÖK'ün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların eş ve çocuklarına tanıdığı üniversite hakkının, tüm terör saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da tanınmasını istedi.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, YÖK'ün Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit düşen kolluk kuvvetleri ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen sivil vatandaşların eş ve çocuklarının talepleri halinde diledikleri üniversitede özel öğrenci statüsünde öğrenim görebilmesine imkan sağlayacak bir karar aldığını hatırlattı.

Bu imkanın, terör örgütlerinin saldırılarında hayatını kaybeden ve sivil şehit sayılanların ailelerine tanınmadığını belirten Ağbaba, bu durumun eşitliğe ve hakkaniyete aykırı olduğunu vurguladı.

Şehitler arasında ayrım yapan bu kararı kabul etmenin mümkün olmadığına değinen Ağbaba, şu görüşleri savundu:

"Şehit yakınlarına kanunen bağlanan maaşlarda ve ödenen tazminatlarda bile ayrım yapan hükümet, ısrarla bu ayrıştırıcı tavrını sürdürmektedir. 15 Temmuz sivil şehitlerinin ailelerine en düşük 3 bin 203 lira maaş bağlanacağı açıklanırken, 10 Ekim Ankara gar katliamında hayatını kaybeden sivil şehitlerin ailelerine 110 lira maaş bağlanmıştır. Bu ayrım yalnızca maaş konusunda kalmamış, verilen diğer haklara da yansımıştır. Dilediği üniversitede öğrenim görme imkanı, bazı sivil şehit ailelerine verilirken, bazılarına verilmemiştir. Hiçbir dayanağı olmayan bu eşitsiz ve ayrımcı tutum, hükümetin vatandaşlarımız arasında taraf tuttuğunu ortaya koymaktadır. Üniversite hakkı, tüm şehit yakınlarına verilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler