Cezaevi'nde yeni yıl şenliği

Cezaevi'nde yeni yıl şenliği

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda “Yeni Yıl Şenliği” düzenlendi

Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, projede görevli öğretim üyeleri, cezaevi personeli ile tutuklu ve hükümlülerin katıldığı şenlikte birbirinden ilginç gösteriler ile Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin verdiği konser büyük ilgi gördü. Tutuklu ve hükümlüler birlikte oynayıp, yeni yılı coşkulu karşıladı.

SÜHOT COŞTURDU

Cezaevinde bulunan ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yenilenen yaklaşık 200 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, etkinlik öncesi üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından süslendi. Şenlikte ilk olarak Selçuk Üniversitesi’nin Dünya birincisi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) sahne aldı. Topluluğun birbirinden güzel yöresel gösterilerle tutuklu ve hükümlülerden büyük alkış aldı. Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Süleyman Çelebi, böylesine anlamlı bir projede ilk kez yer aldıklarını belirterek, “Bugün sadece gösteri yaparak tutuklu ve hükümlü arkadaşlara görsel bir şov sunduk. Ancak proje çerçevesinde cezaevinde bulunan 18 yaş altı gençlere yönelik çeşitli yörelerin halk oyunlarını öğretiyoruz. Aralarında çok istekli ve yetenekli gençler var. Onlardan bir topluluk oluşturarak 2 ay içerisinde bir gösteri ekibi kurmayı planlıyoruz. Onları topluma kazandırmak amacıyla başlatılan bu projede yer aldığımız için mutluyuz.” dedi.

SİHİRBAZ VE ATEŞBAZ HEYECANLANDIRDI

Yılbaşı eğlencesi kapsamında Bay Medya Prodüksiyon ve Organizasyon Şirketi tarafından düzenlenen illizyon ile ateşbaz şovları ise salondakileri heyecanlandırdı. Birbirinden iliginç gösterileri ile özellikle çocuk tutuklulara keyifli dakikalar yaşatan gösteri gurubu, zaman zaman çocukları da sahneye davet ederek şovunda onlara da yer verdi. Ateşbazın ateş ile yaptığı gösteriler ise salondakileri hem korkuttu hem de heyecanlandırdı. Yaklaşık 200 tutuklu ve hükümlü gösterileri ayakta alkışladı.

HÜKÜMLÜDEN DUYGULANDIRAN ŞARKI

Son olarak sahneye çıkan Selçuk Üniversitesi Müzik Topluluğu, şarkıları ile tutuklu ve hükümlüleri hem hüzünlendirdi hem de eğlendirdi. Zaman zaman duygusal zaman zaman da hareketli şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden tutuklu ve hükümlüler, öğrencilerden ‘Metris’ adlı türküyü de istedi. Metris türküsünü çalmaya başlayan topluluk, salondakilerden büyük alkış aldı. Konser sorasında coşan bazı tutuklu ve hükümlüler, kendilerini sahneye atarak vur patlason çal oynasın eğlendi. Salondakilerin isteği üzerine bir hükümlü sahneye çıkarak şarkı söyledi. memleket.com.tr