Cezaevi müdürünün silahlı saldırıda öldürülmesi

Cezaevi müdürünün silahlı saldırıda öldürülmesi

Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin 5 kişi tutuklandı

KOCAELİ (AA) - Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülen 5 kişi tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Aktürk'ün 16 Haziran 2015'te görev yaptığı cezaevine giderken öldürülmesinin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince 8 aylık çok yönlü çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen Ö.T, M.A, T.S, Ş.D. ve İ.D'nin, TCK'nın 82. maddesine göre "Tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla yakalanmaları için Ankara ve Antalya'nın Alanya ilçesinde operasyon gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ö.T isimli şahıs, 23 Şubat'ta Alanya ilçesinde yakalanmış ve ilimize getirilerek 26 Şubat'ta, M.A, T.S. ve Ş.D. ise 28 Şubat'ta Ankara'da yapılan operasyonda yakalanarak 2 Mart'ta sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştır."

Açıklamada, 4 Mart'ta Ankara'da yakalanan İ.D'nin de kente getirilerek tutuklandığı kaydedildi.

- Olay

İsmet Aktürk, 16 Haziran'da görev yaptığı cezaevine giderken İzmit ilçesi Yeşilova kavşağında aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı. Aktürk, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Soruşturmayı yürüten ekipler, 17 Haziran'da, saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlada terk edilmiş bulmuştu.

13 Aralık 2015'te İl Emniyet Müdürlüğünce zanlıların yakalanması için kurulan ve istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme birimleri çalışanlarından oluşan 10 kişilik özel ekibin çalışmaları sonucunda, 7 kişi gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Celil Akın Y. ile Kaan B. tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :