"Çevrem Sensin" kampanyası

"Çevrem Sensin" kampanyası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hava kirliliği, atık yönetimi, su kaynaklarının temizliği ve tasarrufu gibi konularda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kampanya başlatılacak

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hava kirliliği, atık yönetimi, su kaynaklarının temizliği ve tasarrufu gibi konularda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Çevrem Sensin" kampanyası düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Çevrem Sensin" kampanyası kapsamında, çevreye karşı duyarlılık oluşturmaya yönelik Türkiye genelinde bazı etkinlikler gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik, yarın Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılacak. Hava kirliliği, atık yönetimi, su kaynaklarının temizliği ve tasarrufuna ilişkin sunumların yapılacağı programa, 20'ye yakın sivil toplum örgütü stantlarıyla katılacak.

- Etkinlikler 10 ilde

Kampanyayla 10 ilde düzenlenecek etkinliklerle, çevresel farkındalığın oluşturulması hedefleniyor. Bu yolla çevresel duyarlılığın okullara, iş yerlerine, sokaklara ve evlere taşınması amaçlanıyor.

Ayrıca kampanyanın çocuklar tarafından benimsenmesi için programlarda, tiyatro, maskot gösterisi gibi çeşitli etkinlikler de yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler