Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Gaziantep'te:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Gaziantep'te:

"Eğer ekonomide büyümeyi, gelişmişlik seviyesinin artmasını, Türkiye'nin kalkınmasını istiyorsak güçlü olmalıyız, istikrar sürmeli"

GAZİANTEP (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eğer ekonomide büyümeyi, gelişmişlik seviyesinin artmasını, Türkiye'nin kalkınmasını istiyorsak güçlü olmalıyız, istikrar sürmeli." dedi.

Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İstasyon Parkı ve Meydanı açılışında, belediye başkanlığı dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak, hizmet belediyeciliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir ülke olduğunu anlatan Özhaseki, "Yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Son dönemde mazlumların birleştiği, buluştuğu ender bir coğrafya. İklimimiz, toprağımız müthiş. Çok iyi bir dayanışmamız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor." diye konuştu.

Bakan Özhaseki, Gezi olaylarına değinerek, protestolara katılanların temsilcilerini dinlemek için davet ettiklerini anımsattı.

Bu temsilcilerin kendilerine "Nükleer tesislerden vazgeçin, üçüncü havalimanından vazgeçin, üçüncü köprüden vazgeçin" gibi isteklerde bulunduklarını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Ne manaya geliyor bunlar? Orada bir darbe yapmaya çalıştılar. Başaramadılar, aradan biraz zaman geçti, FETÖ'nün hukuktaki gücüne dayanarak, özel savcılarla bir hukuk darbesi yapmaya çalıştılar. 17 Aralık'ta 'Yolsuzluk var' dediler. Varsa, yapanın Allah belasını versin. Bunun savunulacak yanı yok. Kim devletin malını yediyse Allah belasını versin. Biz buna inanmış iman etmiş insanlarız. Hırsızlığı asla savunmayız, yapanın da canına okuruz."

- "Bir gecede kurt adama dönüştüler"

Türkiye'nin gücünün kırılmaya çalışıldığını vurgulayan Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişiminin bunun en önemli örnekleri arasında yer aldığına değindi.

"Hepimize geldiler, kibar bir yüzle, 'Biz hizmet eriyiz. Dışarıda Türk okulları açıyoruz. Türk dostu yetiştiriyoruz, verin çocuklarınızı terbiyeli büyütelim' diyerek herkesi ikna ettiler mi? Evet insanlarımız iyi niyetli. Herkes elinden geldiğince bunlara yardımcı oldu. Hiç saklayacak tarafı yok." diyen Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl olduysa bir gecede kurt adama dönüştüler. Milleti kurşunladılar, milletin meclisine bomba attılar. Ahlaksızlığın en büyüğünü yaptılar. DEAŞ, PKK... Hepsi sıraya girmiş gibi namussuzların. Hiç de sıralarını şaşırmıyorlar. Niye? Sahipleri aynı. Emir veriyorlar 'Yapın şunları' onlar da yapıyorlar. Atlattığımız bu badireler, dışarıda bir ülkenin başından geçse, o ülke çökerdi. Ama Allah'a hamdolsun biz bunların hepsinin altından kalkıyoruz. Bütün bu badireleri atlatıyoruz. Kimin sayesinde? Çok net söylüyorum öncelikle sizlerin sayesinde. Allah hepinizden razı olsun. Sonra da Cenab-ı Allah uzun ömürler versin, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde."

Özhaseki, Türkiye'deki sistemin ülkeyi ancak bugüne kadar getirebildiğine işaret ederek, yaşanan bazı aksaklık ve sıkıntılar olduğunu belirtti.

Hiçbir şeyi kutsamanın manası olmadığını, insanların kendi içinde karar vererek aksaklıkları düzeltebileceğine değinen Özhaseki, "Bu iki başlılık, bu kavgalar bitmeli artık. Rahmetli İnönü ile Atatürk'ün kavgasını okuyanlarınız var mı? Bilenleriniz var, birbirlerine küs öldüler. Rahmetli Özal, getirdiği başbakanlarla kavga etti. Yurt dışında Türkiye'yi kimin temsil edeceği kavga meselesiydi. Niye bunu çekelim. Şu an Cumhurbaşkanının 2,5 sayfalık yetkisi var Anayasa'da. 'Hiçbir şeyden yargılanamaz, hesap vermez'. Bu kavgaların bitmesi lazım. Bir gemiyi bir kişi idare eder. Kılıçdaroğlu diyor ki; uçakta iki tane pilot var. Kardeşim birisi birinci pilot, birisi ikinci pilot. Kandırma bizi, çocuk değiliz. Yanında otur izle, bir kişi idare eder, iki kişi idare etmez. Eğer ekonomide büyümeyi, gelişmişlik seviyesinin artmasını, Türkiye'nin kalkınmasını istiyorsak güçlü olmalıyız, istikrar sürmeli. şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :