Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Türkiye'de minarelerin o süngüleri gözükmese yukarıdan, biraz 'Müslüman memleket' demekte zorlanırız yapı stoğuna bakarak. Kendimize has mimari tarzımızı oluşturup, ona uygun binaları yapmamız icap eder"- "Sağlıklı binalar yapmamız lazım. Belki bunu kötü

İSTANBUL (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de minarelerin o süngüleri gözükmese yukarıdan, biraz 'Müslüman memleket' demekte zorlanırız yapı stoğuna bakarak. Kendimize has mimari tarzımızı oluşturup, ona uygun binaları yapmamız icap eder." dedi.

Eyüp Bayramoğlu Mahallesi'ndeki 5. Levent Projesi kapsamında kentsel dönüşümle yapılan 400 konutun kura çekim töreninde Özhaseki, İstanbul’a bakışın farklı olması, buraların mukaddes topraklar gibi görülmesi, burada hata yapılmaması gerektiğini belirterek, İstanbul'da yaşayan insanların mutlu olmalarını sağlayacak yeni formüller ortaya konması gerektiğini anlattı.

İstanbul'un göçten nasibini fazlaca aldığını, geçmişteki idarecilerin de doğru bir yaklaşım geliştiremediğini kaydeden Özhaseki, 1994 yılının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla milat olduğunu söyledi.

Belediyelere çok iş düştüğünü, kötü yapılar, çöküntü alanları ve gecekondu yerlerini dönüştürmek gerektiğini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bundan sonra sağlıklı binalar yapmamız, çürük binalardan kurtulmamız lazım. İnsanımızın canı kıymetlidir, onu korumamız lazım. Belki bunu kötüye kullanacak insanlar olabilir. Çalmak isteyebilir ama idareciler olarak çaldırmayacağız, kötü iş yaptırmayacağız, yapanlara mani olacağız. Kimlikli binaların ortaya konması lazım. Artık kibrit kutusu gibi binalardan vazgeçmemiz lazım. Kendi kimliğimizi ortaya koyabileceğimiz bir silüetin yavaş yavaş ortaya çıkması lazım. Türkiye'de minarelerin o süngüleri gözükmese yukarıdan, biraz 'Müslüman memleket' demekte zorlanırız yapı stoğuna bakarak. Demek ki yavaş yavaş da kendimize has mimari tarzımızı oluşturup, ona uygun binaları yapmamız icap eder."

Kentsel dönüşümün yeterince hızlı yapılmadığını ifade eden Mehmet Özhaseki, "İstanbul için deprem bir gerçeklik. Ne zaman geleceği belirsiz olmakla birlikte yakın bir vadeden bahsediliyor. Şiddetiyle ilgili ufak tefek tartışmalar olmakla birlikte, çok ciddi bir deprem olacağı söyleniyor. Ne yapmak lazım o zaman? Bir an önce sağlıklı ve sağlam binalara geçmek lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından noter huzurunda 400 konutun kurası çekildi. Mahallede yaşayan çocukların çektiği kurayla belirlenen hak sahipleri Emine Keske, Nihat Ocak, Ulaş Reçber'in isimlerini Bakan Özhaseki anons etti.

Hak sahiplerinin anahtarları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından teslim edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :