Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"(Sakarya'daki 15 Temmuz Anıtı açılışı) Bu anıtlar için makam demek daha doğru olur. Bu anıtları makam gibi görüp hatırlanmaya vesile olması açısından her an anılıp bir Fatiha okumakta fayda vardır diye düşünüyoruz"

SAKARYA (AA) - Sakarya'daki 15 Temmuz Anıtı açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu anıtlar için makam demek daha doğru olur. Bu anıtları makam gibi görüp hatırlanmaya vesile olması açısından her an anılıp bir Fatiha okumakta fayda vardır diye düşünüyoruz." dedi.

Erenler ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Anıtı anma ve açılış törenine katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve kimseye de unutturmayacaklarını söyledi.

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz'un bu ülkede iz bırakan en önemli olayların başında geldiğini dile getirdi.

O gün milletin darbeye göğüs gererek ülkesini ve geleceğini kurtardığını vurgulayan Özhaseki, "O gün şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu anıtlar için makam demek daha doğru olur. Bu anıtları makam gibi görüp hatırlanmaya vesile olması açısından her an anılıp bir Fatiha okumakta fayda vardır diye düşünüyoruz. O gün 40 yıldır içimizde bulunan ve hizmet eri olduklarını söyleyen insanların ihanetiyle karşı karşıya kaldık. 40 yıl boyunca milleti kandırmışlardı. Bu FETÖ denen lanetli yapı Ecevit'e cennette şefaat edeceğini söylüyordu. Bütün siyasi yapılar bunlarla beraberdi. En hassas olduğumuz şeyler; bayrağımız, ezanımız ve vatanımız. Bir gün geldi ki, bütün bu mukaddes değerler uğruna çalıştığını söyleyen insanlar bir anda kurt adama dönüştü." diye konuştu.


- "Milletimizin desteğiyle bu tehlikeyi atlattık"

FETÖ'nün zaman içinde söylediklerinin tam tersini yaptığını vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Aradan geçen süre içerisinde gerek itirafçıların söylediklerinde, gerek kendi yaptıklarında, gerekse mahkeme dosyalarına dökülenlerde parçalar birleşiyor ve gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Bunlarda riya, ikiyüzlülük, yalan, hırsızlık, özel haneleri gözetleme var. İslam dışı her şey bunlarda var. Demek ki işin içerisinde hizmet ve Müslümanlık yokmuş. Satılmışlık ve uşaklık varmış. O gün milletimizin desteğiyle bu tehlikeyi atlattık. Türkiye'de belki de başarılamayan tek darbe teşebbüsü bu olmuştur."

Konuşmaların ardından beraberindekilerle anıtın açılış kurdelesini kesen Özhaseki, daha sonra Erenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bakan Özhaseki, burada da ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkına yetkililerden bilgi aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :