Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, deprem bölgesinde inceleme yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, deprem bölgesinde inceleme yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki depremde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay da incelemelere katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlbank'ta düzenlenen değerlendirme toplantısının ardından Abdullah Paşa Mahallesi'ne geçti.

Mahallede ağır hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkımına başlanan binaların bulunduğu alanda inceleme yapan Kurum, çalışmalarda gelinen son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerindeki yıkım çalışmalarını izleyen Kurum, depremzedelerle görüştü, onların taleplerini dinledi.

eqfwarjxyaijuc5.jpg

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ikinci kez Elazığ'a gelerek inceleme ve değerlendirmelere eşlik etti. Altay şunları söyledi: "Depremden sonra ikinci kez Elazığ’a gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdik. Elazığ’da yaşanılan depremden bugüne kadar canla başla çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve ekibine teşekkür ediyorum."

20200211_2_40794419_52052624.jpg

20200211_2_40794419_52052626.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :