Çevre kirliliğinin bedeli 950 milyon lira

Çevre kirliliğinin bedeli 950 milyon lira

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yılın ilk 9 ayında 67 bin denetim gerçekleştirerek çevreyi kirleten 4 bin 317 tesise ve 25 deniz aracına 950 milyon liranın üzerinde ceza kesti. Deniz kirliliğiyle mücadelede önemli adımlar atıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2023 yılının ilk 9 ayında yürüttüğü etkili denetimlerle çevre koruma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte, deniz ve kıyılar özelinde yapılan denetimlerle çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Denizlerin kirliliğe karşı korunması amacıyla 339 tesiste atık alım hizmeti sağlanırken, gemi kaynaklı atıklar yönetiliyor. 2019'dan bu yana gerçekleştirilen deniz çöplerinin temizlenmesi çalışmalarında ise 185 bin ton deniz çöpü toplandı ve bertaraf edildi.

Çevre kirliliğinin bedeli 950 milyon lira

Bakanlık, çevreyi kirleten faaliyetlere karşı da etkili önlemler alıyor. Bu yılın ilk 9 ayında gerçekleştirilen 67 bin 381 çevre denetimi sonucunda, 4 bin 317 tesise ve 25 deniz aracına 950 milyon liranın üzerinde ceza uygulandı. Ayrıca, 267 işletme faaliyetten men edildi.

Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununa yönelik izleme noktalarının artırıldığı belirtildi. Marmara Bölgesi'nde bin metreküp ve üzeri tüm arıtma tesisleri 7 gün 24 saat esaslı online takibe alındı.

Çevre kirliliğinin bedeli 950 milyon lira

Çevre denetimlerinin merkezi bir noktadan planlanması ve yönetilmesi için Sürekli Denetim Merkezi ve Sürekli İzleme Merkezi kurularak, bu alandaki çalışmalar daha da güçlendirildi.

Ayrıca, 429 atık su arıtma tesisi tarafından deşarj edilen atık suların gerçek zamanlı olarak izlendiği belirtildi. Tüm denizlerde 425 istasyonda denizlerin kirlilik ve kalite durumunun sürekli olarak takip edildiği ifade edildi.

Gemilerin çevrim içi ortamda takip edilmesi amacıyla geliştirilen Denizcilik Atıkları Uygulaması ve e-Devlet ile entegre Mavi Karekod uygulaması üzerindeki çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.