Çevre kirliliği ile mücadelede yeni adım: GPS’li takip

Çevre kirliliği ile mücadelede yeni adım: GPS’li takip

Aksaray Belediyesi, Hacılar Harmanı Mahallesi'nde oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve çevre kirliliği ile mücadele etmek amacıyla Gençosman Mahallesinde yeni bir moloz döküm alanı inşa etti.

Aksaray'da çevre kirliliği ile mücadele kapsamında önemli adımlar atan Aksaray Belediyesi, Hacılar Harmanı Mahallesindeki eski döküm sahasının dolması ve çevresindeki konutlaşmanın artması sebebiyle oluşan görüntü kirliliği sorununa çözüm bulmak adına Gençosman Mahallesinde yeni bir moloz döküm alanı inşa etti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda belediyenin başlattığı "Hafriyat Yönetim Sistemi" ile etkin bir hafriyat idaresi sağlandığını belirtti. Gençosman mevkiinde açılan döküm sahasında toplanan hafriyatların depolanması ve bertaraf edilmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Dinçer, ayrıca Hacılarharmanı mevkiinde eski döküm sahasının temizlenmesi için de girişimlerde bulunulduğunu açıkladı.

Başkan Dinçer, çevre kirliliği ve hak ihlali ile mücadele kapsamında izinsiz hafriyat dökümünü engellemek adına belediye tarafından alınan önlemleri de vurgulayarak, hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları taşıyan araçlara GPS (Uydu Takip Cihazı) ve damper sensörü takma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Gerekli şartları sağlayan firmalara "Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi" verildiğini belirten Dinçer, denetimlerin 7/24 prensibine uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini ve il genelinde birçok araca GPS montajı yapıldığını dile getirdi.

Başkan Dinçer, bu tedbirlerle temiz bir şehir hedeflediklerini ve çevreye zarar veren uygulamalara karşı kararlı bir mücadele verdiklerini belirterek, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma amacıyla çalışmaların süreceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.