ÇETO dergisi 1. sayı resepsiyonu yapıldı

ÇETO dergisi 1. sayı resepsiyonu yapıldı

Gazeteci yazar Zengin:- "Bu önemli dergi, umarız uzun soluklu olur ve çocuk edebiyatına katkısı artarak devam eder. Derginin mottosu olan 'Aklın varsa büyüme' sloganına ise ben de 'Evet aklım var, büyümeyeceğim' diye cevap veriyorum"

İSTANBUL (AA) - Yazar ve şair Mevlana İdris yönetiminde çıkarılan ÇETO (Çocuk Edebiyatı Tercümeleri Ofisi) dergisinin birinci sayı resepsiyonu yapıldı.

Zeytinburnu Belediyesi'nce organize edilen ve Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen resepsiyona, yazarlar, şairler ve çizerler katıldı.

Gazeteci-yazar Salih Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derginin, çocuk edebiyatı kültür-sanatına büyük katkısı olacağını söyledi.

Çocuklar söz konusu olunca bir araya gelmenin önemli olduğunu düşündüğünü dile getiren Zengin, "Son derece geniş katılımlı samimi ve içten bir buluşma oldu. Umarız bu zenginlik, bütün çocuklar adına hayırlara vesile olur." dedi.

Zengin, çocuk edebiyatı kültürünü mihenk noktası kabul ederek teori ve pratikle cem eyleyen ÇETO dergisinin, bu anlamda büyük bir boşluğu doldurmaya aday olduğunu ifade ederek, "Derginin her alanını kuşatan yazar-çizer ve akademisyen kadrosu 2 ayda bir yayınlanacak derginin içeriğine göz alıcı bir zenginlik olarak aksetmiş zaten. Bu önemli dergi, umarız uzun soluklu olur ve çocuk edebiyatına katkısı artarak devam eder. Derginin mottosu olan 'Aklın varsa büyüme' sloganına ise ben de 'Evet aklım var, büyümeyeceğim.' diye cevap veriyorum." diye konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da ÇETO severlere selamlama konuşması yaptı. Koreceden Arnavutçaya kadar pek çok dilde hikaye ve şiir tercümelerini bünyesinde barındıran ÇETO'da, Aydın'ın çektiği fotoğraf karesine de yer verildi.

Çocuk edebiyatına emek veren yazar Mustafa Ruhi Şirin de derginin yayım hayatı için güzel dileklerde bulundu.

Yazarlarının yoğunlukla gençlerden oluşmasıyla dikkati çeken ÇETO'nun en küçük çizeri, 7 yaşındaki Çinli Aliya.

Derginin bünyesinde Hüsrev Hatemi, Mustafa Ruhi Şirin, Kemal Sayar, Yıldız Ramazonoğlu, Mevlana İdris, İbrahim Kiras, Salih Zengin ve Murat Zelan gibi yazarlar bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :