"Çete sessiz sedasız gitti, çok üzgünüz"

"Çete sessiz sedasız gitti, çok üzgünüz"

Emekli anestezi uzmanı Dr. Aylin Yıldız Shcwarz, bir süreliğine de olsa gönüllü bakımlarını üstlendiği 12 köpekten oluşan "Golden Çetesi"nin İstanbul'a götürülmesinin üzüntüsünü yaşıyor- Dr. Schwarz:- "Hayvanlar bende çok mutluydu. Gelen kişiler 'Hayvanla

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan emekli anestezi uzmanı Dr. Aylin Yıldız Shcwarz, bir süreliğine de olsa gönüllü bakımını üstlendiği 12 köpekten oluşan "Golden Çetesi"nin İstanbul'a gönderilmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Güvercinlik Mahallesi'nde kendisine ait evde yaşamını sürdüren Schwarz, eski güverte reisi Şenol Özbakan'ın yaşamını yitirmesinin ardından bir süre bakımını üstlendiği köpeklerin önce barınağa, daha sonra da İstanbul'a gönderilmesine üzüldü.

Schwarz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Golden Çetesi" olarak tanınan köpeklerin bakımını üstlenirken tamamen insani görev duygusuyla hareket ettiğini söyledi.

"Golden Çetesi"ne, vefat eden asıl sahipleri Şenol Özbakan'dan sonra iyi bir yaşam sunmak istediğini belirten Schwarz, kepekler ile yaşadığı süreçte çok mutlu olduğunu kaydetti. Schwarz, "Bodrum Belediye Başkanı barınakta bu köpeklere özel bir yer tahsis etmişti, kocaman bir bahçeydi. Barınakta olduğu süreçte hiçbir ziyaretçileri de yoktu. Ben ziyaretlerine gidiyordum, veterinerler sağlıklarını kontrol altında tutuyorlardı." dedi.

- "Golden çetesi"ni çok özledim"

Schwarz, "Çeteye" özlemini ifade ederken, "Hayvanlar bende çok mutluydu. Gelen kişiler 'hayvanların bakışı değişmiş' diyordu. Üç hafta çok güzel zaman geçirdik." diye konuştu.

Köpeklere bakmayı çok istediğini vurgulayan Schwarz, "Bahçemde onlara özel müştemilatım vardı. Burada güzel koşup oynuyorlardı. Buraya geldiklerinde bir aile ortamına sahiptiler." ifadesini kullandı.

- "Golden Çetesi"nden sonra dernek kurduk"

Bodrum Sevgi Yuvası Hayvan Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı sanatçı Serpil Benay da yıllardır sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını ve Bodrum'a geldikten sonra çalışmalarını daha da büyüttüğünü belirtti.

Kısa bir süre önce dernek kurduklarını anımsatan Benay, "Golden çetesinden sonra dernek kurduk. Hayvanların Bodrum'dan İstanbul'a gönderilmesi bizleri çok üzdü. Çete sessiz sedasız gitti, çok üzgünüz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler