Çeşme'de bisiklet yarışı

Çeşme'de bisiklet yarışı

- Amatör yol bisiklet yarışı "Veloturk Gran Fondo Çeşme"ye 837 bisikletçi katıldı


İZMİR (AA) - Çeşme Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen amatör yol bisiklet yarışı "Veloturk Gran Fondo Çeşme" tamamlandı.

Çeşme'de ilk kez düzenlenen ve ilgi gören etkinlik, 47 ve 100 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirildi.

Yarışa 86'sı kadın 837 bisikletçi katıldı. İki gün süren etkinliğin son gününde, 47 kilometre kısa parkur ve 100 kilometre uzun parkur yarışları yapıldı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran da kısa parkurda ter döktü.

Erkekler kısa parkur genel klasmanda Aristeidis Stavrianos birinci oldu. İkinciliği Numan Koçak, üçüncülüğü ise Tarık Gül elde etti.

Kadınlar kısa parkur genel klasmanda ise Jessica Pigott birinci, Özge Seçkin ikinci, Kevser Önal üçüncü oldu.

Yarışçıların zaman zaman zorlandığı 100 kilometrelik uzun parkurda erkekler genel klasmanda birinciliği Agit Salman, ikinciliği Gökhan Aydın Uzuntaş, üçüncülüğü Murat Kör kazandı.

Uzun parkur kadınlar genel klasmanda Büşra Can Öznur birinci olurken, Esin Yılmaz ikinciliği, Martine Nolan üçüncülüğü aldı.

Ödül töreninde konuşan Çeşme Kaymakamı Erkayıran, "Bisiklet kullanımı, bir ülkenin refah düzeyinin bir ölçütüdür. Çoğunuz yurt dışına gitmişsinizdir. Orada insanlar işlerine bisikletle gidiyorlar. Bizlerin de bunu sağlaması gerekir. Umut ediyorum ki, bisikletin ve bisiklet sporunun tanıtımında bugünkü etkinlik bir aşama olur." dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, paralimpik sporcu özel ödülünü Abdulkadir Özoğul'a verdi.

Etkinlikte elde edilen gelirinin, ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmak için oluşturulan fona aktarılacağı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :