Çeşitli sebeplerle eğitimine devam edemeyen öğrenciler için Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden çözüm önerileri

Çeşitli sebeplerle eğitimine devam edemeyen öğrenciler için Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden çözüm önerileri

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi girişimiyle 4 ülkede 240 öğretmene öğrencilerin okul terkinin önlenmesi için yeni bir proje oluşturuldu. Proje kapsamında liselerde görev yapan öğretmen ve öğrenciler için eğitim programları ve ölçekler geliştirilecek.

Okul terkini önlemek için geliştirilen “Beni Dışarda Bırakma” isimli ve 2020-1-BE02-KA201-074798 numaralı Erasmus projesi kapsamında okul terki ile ilgili liselerde görev yapan öğretmen ve öğrenciler için eğitim programları ve ölçekler geliştirilecek.

Konuyla ilgili Konya Memleket Gazetesi’ye bilgi veren Konya HaberleriNecmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mevlüt Aydoğmuş, Kasım 2020 itibariyle başlayıp ve Eylül 2022 tarihiyle sona erecek proje kapsamında projede; Belçika, Türkiye, Slovenya ve Portekiz’den eğitim kurumlarının bulunduğunu bildirdi.

Aydoğmuş, okul terki ile ilgili öğretmen yetkinlik testleri, öğretmen eğitim programları, öğrenciler için okul terki eğilim ölçeği ve öğrenci eğitim programlarının geliştirileceğini ve her bir ülkede bir proje toplantısı ve proje eğitimlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.
Projenin Erasmus+ Okul Eğitimi Programı, Ana Eylem 2 - Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği” kapsamında gerçekleştirildiğine değinen Aydoğmuş, projede Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi olarak testlerin geliştirilmesi ve eğitim programlarının hazırlanmasını gerçekleştireceklerini, Belçika, Türkiye, Slovenya ve Portekiz’den toplam 240 öğretmene eğitimler verileceğini belirtti.
necmettin.jpgnecmettin-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.