Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda bir grup, Danıştay 14. Dairesi'nin, Rize İdare Mahkemesi'nin Artvin Cerattepe'de madencilik...

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda bir grup, Danıştay 14. Dairesi'nin, Rize İdare Mahkemesi'nin Artvin Cerattepe'de madencilik yapılabileceği yönündeki kararını onamasını protesto etti.

İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi'nin önünde toplanan Artvin STK ve Platformları'na bağlı grup, "Cerattepe'ye Adalet" yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Cerattepe'de madencilik faaliyetlerinin yapılmaması için sürdürdükleri mücadeleye destek verenlere teşekkür edildi.

Danıştay'ın daha önce ÇED raporuyla ilgili davada Artvinlileri haklı bulduğu aktarılan açıklamada, aynı dairenin bu yıl ilk kararının aksine temyiz gerekçelerini reddederek maden şirketini haklı bulduğu kaydedildi. Açıklamada, "Proje aynıdır, yer aynıdır, çevresel etkileri aynıdır. ÇED Raporu'nda değişen bir şey yoktur, bunlar defalarca kanıtlanmıştır." denildi.

Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik mücadelenin devam edeceği belirtilen açıklamada, "Artvin halkının vicdanında yer etmeyen bir kararı kabul etmediğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :