Cep telefonuna gönderilen virüslü linkle dolandırıcılık iddiası

Cep telefonuna gönderilen virüslü linkle dolandırıcılık iddiası

İzmir'deki bir kişinin cep telefonuna virüslü link göndererek elde ettikleri bilgilerle hesabındaki 8 bin 500 lirasını Kahramanmaraş'ta çekmeye çalışan şüpheli ile bağlantılı olduğu şahıs yakalandı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İzmir'de bir kişinin cep telefonuna mesaj yoluyla virüslü link göndererek, elde ettikleri bilgilerle hesabındaki parayı Kahramanmaraş'ta bir bankadan çekmeye çalışan şahıs ile bağlantılı olduğu şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir'de yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kişi, telefonuna gelen mesajdaki linki tıklayınca cep telefonu kapandı. Bunun üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olan mağdurun banka hesabından 8 bin 500 liranın da başka hesaba havale edildiği belirlendi.

Bunun üzerine hesabı takibe alan polis, İzmir'den Kahramanmaraş'a gelerek bir banka şubesinden 8 bin 500 lirayı çekmeye çalışan İ.M'yi (20) suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlının ifadesi sonucu İ.Ö. de (25) Adana'da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, polis merkezine götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :