"Cennetimin Anahtarı" mektup yarışması

"Cennetimin Anahtarı" mektup yarışması

AK Parti Konya İl Başkanlığınca düzenlenen "Cennetimin Anahtarı" konulu mektup yarışmasının ödül töreni ve Anneler Günü programı gerçekleştirildi- Yarışmada, 253 mektup arasında ilk üçe giren ve jüri özel ödülüne layık görülen engelli annelerine ödülleri

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cennetimin Anahtarı" konulu mektup yarışması ödül töreni ve Anneler Günü programında, 253 engelli annesinden dereceye girenlere ödülleri verildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, bir otelde gerçekleştirilen programda, Engelliler Haftası ve Anneler Günü dolayısıyla böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Anneler için söylenmiş en güzel sözün "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" hadisi olduğunu belirten Şanlı, "Engelliler Haftası'nı, engellilerin sorunları, talepleri ve her alandaki durumlarının iyileştirilmesini yoğun biçimde konuştuğumuz bir hafta olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bu özel insanlar için sadece bir gün, bir hafta değil, her gün elimizi taşın altına koymak zorundayız. Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak, illerdeki temsilcilerimizle, engellilerin sorunlarını çözmek, destek vermek için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da anne olmanın zorluklarına dikkati çekerek, engelli annesi olmanın büyük vefa ve fedakarlık istediğini ifade etti.

Her annenin özel olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise "Onun için yılda sadece bir gün değil her gün anneler günüdür." dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, ötekileştirilmeye çalışılan bireylerin toplumun asli unsurları olduğunu, bu konuda farkındalık oluşturmak üzere böyle bir yarışma düzenlediklerini anlattı.

Konuşmaların ardından, 253 engelli annesinin yazdıkları mektupla katıldıkları "Cennetimin Anahtarı" konulu yarışmada dereceye giren Havva Ergun, Canan Yıldırım, Süheyla Gürkan ile jüri özel ödülü alan 7 engelli annesine ödülleri verildi.

Yarışmanın birincisi Havva Ergun'un, engelli çocuğuyla umreye gitme hakkı kazandığı belirtildi.

"Cennetimin Anahtarı" mektup yarışması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :