Cenevre Otomobil Fuarı

Cenevre Otomobil Fuarı

Yeni Subaru XV, 2017 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Yeni Subaru Global Platformu'na sahip ilk SUV model olan Yeni Subaru XV, 2017 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtıldı.

Subaru açıklamasına göre, Cenevre Otomobil Fuarında dünya prömiyeri gerçekleştirilen Yeni Subaru XV, sportif bir tasarımı kompakt gövdede, Subaru’nun simetrik sürekli dört çeker sistemi ile birleştirerek SUV kabiliyetlerini hem şehir yollarında hem de arazide üstün performansla sunan bir Crossover konumunda.

Piyasaya ilk sürüldüğü 2012 yılından bu yana gerçekleşen ilk büyük tasarım değişikliğiyle Subaru XV Yeni Subaru Global Platform mimarisi üzerinden yükselerek gövde ve şasi sağlamlığında aşama kaydetti.

Subaru’nun Yeni Subaru Global Platformu ile güvenlik, sürüş konforu ve çeviklik büyük ölçüde gelişti. Daha düşük ağırlık merkezine sahip olan yeni platform, çok daha iyi yol tutuşu, daha da geliştirilmiş gövde ve şasi sağlamlığı, darbe sönümlemesinde büyük ilerleme ve daha tepkisel direksiyon hislerine sahip. Hem hybrid, hem elektrikli, hem de fosil yakıtlı otomobillerle uyumlu üretime olanak veren yeni platform, marka için maliyet verimliliği de sağlayacak.

Yeni Global Platformun kullanıldığı ilk SUV modeli olan yeni Subaru XV’de yer alan X-MODE ve Simetrik AWD sistemi zorlu yol koşullarında performansı geliştiriyor ve aracın SUV kabiliyetlerini artırıyor.

- Çarpışma güvenliği sağlıyor


Tüm versiyonların standart donanımında yer alan EyeSight sürücü destek teknolojisi önleyici güvenliği önemli ölçüde artırıyor. Boxer motor ve Simetrik AWD Sistemi ile satışa sunulacak olan Yeni Subaru XV’de Android Auto ve Apple Carplay uyumlu 8 inç ekran yer alıyor.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Yeni Subaru XV, birinci sınıf çarpışma güvenliği ve tehlikeden kaçınma performansı, sürücüye çok daha iyi tepki verme şansı sağlayan mükemmel yol tutuşu ve ileri seviyede sürüş konforu sağlarken aracın tasarımı ve darbe sönümleme performansı da önemli ölçüde geliştirildi.

Yeni model, "Prominence 2020" olarak adlandırılan orta vadeli yönetim vizyonu dahilinde Avrupa’daki ilk stratejik hamlesi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :