Cenevre görüşmeleri sırasında 61 sivil öldü

Cenevre görüşmeleri sırasında 61 sivil öldü

ANKARA (AA) - Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak için Cenevre'de düzenlenen görüşmelerin ilk dört gününde...

ANKARA (AA) - Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak için Cenevre'de düzenlenen görüşmelerin ilk dört gününde Rusya'nın hava saldırılarında 61 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

SNHR'nin açıklamasında 29 Ocak-1 Şubat arasında 14'ü çocuk, 11'i kadın 61 sivilin öldürüldüğü belirtildi. Buna göre, Halep'te 30, Deyr'uz Zor'da 16, Şam kırsalında 8, Dera'da 4, İdlib'de 2 ve Rakka'da ise 1 sivil öldürüldü.

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde rejim ve muhalefet heyetleri ile ayrı ayrı yürütülmesi planlanan görüşmeler, İsviçre'nin Cenevre kentinde 29 Ocak Cuma günü başlamıştı. Ancak Rusya, muhaliflerin kontrolündeki bölgeler olan Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda, Halep ve İdlib'de saldırılarına yoğun biçimde devam ediyor. Son olarak bugün Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Anadan ilçesine düzenlediği saldırılarda 6 sivil öldü, 16 kişi yaralandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :