Cemiyet'in Çumra ziyareti

Cemiyet'in Çumra ziyareti

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ve yönetim kurulu üyeleri Çumra Belediye Başkan Vekili Faruk Manisa ve Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş’ı ziyaret etti


Cemiyet Başkanı Adem Alemdar, Başkan Yardımcısı Yasin Duysak, Genel Sekreter Mustafa Güden, Sayman Hüseyin Toptaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sait Öge, Çumra Belediye Başkan Vekili Faruk Manisa’yı ziyaret etti. Alemdar, Gazeteciler Cemiyeti olarak Konya’nın tüm meseleleriyle yakından ilgilenmeye gayret ettiklerini belirterek “Bu bağlamda ilçelerimiz de bizim için önem arz ediyor. Mesleki bir teşekkül olarak hem kurumlar, hem de meslektaşlarımız için güzel hizmetler üretirken şehrimize de önemli katma değerler sağlamanın gayreti içinde olacağız” dedi.

ÇUMRA’NIN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Çumra Belediye Başkan Vekili Faruk Manisa da “Çumra’nın gelişip kalkınması, modernize olması için büyük çaba içerisindeyiz. Sizin de gördüğünüz gibi Çumra bir şantiye halinde. Eksikleri gidermeye, ihtiyaçları tamamlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Manisa, eskiyen ve ihtiyaca cevap vermeyen su şebekesini yenileme çalışması yaptıklarını ve Çumra’nın geleceğe yönelik su ihtiyacını önemli ölçüde karşıladıklarını belirterek “Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. İnsanlarımızın mutlu, sağlıklı şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerinin gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.


ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ


Çumralı çiftçinin buğday, pancar, arpa, fasulye, mısır, nohut, yem bitkileri, patates, ayçiçeği, kabak, kavun, havuç, domates, karpuz, kavun ve meyvecilik yaptığını kaydeden Başkan Akbaş “Biz şu anda yeni ürün arayışı içindeyiz. Çeşitliliği artırmak istiyoruz. Şu an patatesi bir Nevşehir, bir Niğde gibi depolama yapamadığımız için sökümden hemen sonra satmak zorundayız. Bu da pazarımızı daraltıyor. Kavun ekimi eskisi gibi çok değil. Pazar sıkıntısı nedeniyle yalnızca 38 çiftçimiz domates ekimi yapıyor” şeklinde konuştu. Oda ziyaretinde, Başkan Akbaş’ın yanı sıra Meclis Başkanı Ali Cebecioğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Şen, İbrahim Eskilli, Mehmet Erdoğan, Mehmet Karadağ, Ekrem Karademir ve Adem Mete de hazır bulundular.

ÇİFTÇİMİZİN GAYRETİ SOFRAMIZA YANSIYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Adem Alemdar da, iade-i ziyarette bulunduklarını belirterek, “Konya, ciddi anlamda bir tarım kentidir. Çumra da bu anlamda büyük önem taşıyor. Potansiyeli itibariyle Konya’nın en önemli tarım merkezlerinden biri durumundadır. Çiftçimizin emeği ve gayretiyle yaptığı üretim hem sofralarımıza yansıyor, hem de gerek Konya, gerekse ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor” dedi.
cumra-bel3.jpg