"Çemberimde Gül Oya" sergisi Şırnak'ta

"Çemberimde Gül Oya" sergisi Şırnak'ta

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen sergi izlenime sunuldu

ŞIRNAK (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Şırnak'ta açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, bir otelde izlemine sunuldu.

Vali Ali İhsan Su, 81 ilden kadın ve gençlerin el emeği göz nuru el sanatları sergisini açtıklarını söyledi.

Serginin, kültürün yeni nesillere aktarılması ve zenginleştirilmesi açısından çok büyük önem taşıdığını dile getiren Su, "Bu amaçla sergiyi açtık. Kültürel değerler ve göreneklerinin yaşatılmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da projenin unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan bir çalışma olduğunu belirtti.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Sevda Uğur ise sergideki ürünleri çok beğendiğini ifade etti. Uğur, "Bütün şehirlerin kültürlerini buradan bize yaşattılar, hepsinden ufak bir hatıra var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :