Cem Küçük, "MİT tırları davası"ndaki cezaları eleştirdi

Cem Küçük, "MİT tırları davası"ndaki cezaları eleştirdi

MIT tırları davasında verilen cezaları eleştiren Cem Küçük, "Bence Yargıtay 16. Ceza Dairesi vatan hainlerine çok ceza vermiş(!) 5 yıl yeter de atardı bile" ifadelerini kullandı.

MIT tırları davasında verilen cezaları eleştiren Cem Küçük, Türkiye gazetesindeki köşesinde, "Bence Yargıtay 16. Ceza Dairesi vatan hainlerine çok ceza vermiş(!) 5 yıl yeter de atardı bile"  ifadelerini kullandı.
 
Davada ceza alan isimleri ve cezalarını tek tek sıralayan Küçük, 
"Özellikle Başsavcı Süleyman Bağrıyanık ve Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun aldıkları cezalar devede kulak gibi. Amerika'da Julian Assange'a belge veren Bradley Manning 35 yıl almıştı. Türk devletini teröre yardım eder gibi gösteren, Lahey'de yargılatmak isteyenlerin cezası 22 yılsa söylenecek söz yok. Amerika'da olsa bu isimler müebbet yerdi. Vatana ihanetin suçu aslında idamdır. Ama idam olmadığı için müebbet verilir. Bütün Batı demokrasilerinde bu böyledir.
 
Ne diyelim, mahkemelerin bir bildiği vardır herhâlde. Ortalama 16 yıl ceza alanlar 10 yıla kalmaz çıkarlar. Eğer bizim mahkemelerimiz vatana ihanet suçunu 16 ila 26 yıl ceza vererek bitiriyorsa biz boşuna uğraşıyoruz demektir. Bence Yargıtay 16. Ceza Dairesi vatan hainlerine çok ceza vermiş(!) 5 yıl yeter de atardı bile." ifadelerini kullandı.

Etiketler :