Çekmeköy'de toplu açılış töreni

Çekmeköy'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan (3)- "Kimler 'hayır' diyor? Kandil 'hayır' diyor. PKK'nın, bölücü terör örgütünün yönetici kadroları 'hayır' diyor. Açıklamaları bu istikamette; '(hayır) deyin'. Sevgili Peygamberimiz Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; 'Kişi sevdikl

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimler 'hayır' diyor? Kandil 'hayır' diyor. PKK'nın, bölücü terör örgütünün yönetici kadroları 'hayır' diyor. Açıklamaları bu istikamette; '(hayır) deyin'. Sevgili Peygamberimiz Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; 'Kişi sevdikleriyle beraberdir'. Eğer bunlarla beraber hareket etme noktasına düşersek vay halimize. Bunlar bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı? Bunlar bu ülkede kan gövdeyi götürsün istemiyorlar mı?" dedi.

Erdoğan, Çekmeköy Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi son 14 yılda 3 kat büyüttüklerini, kişi başına düşen milli gelirin eskiden 3 bin 500 dolar olduğunu, şimdi ise bu rakamın 11 bin doların üzerine çıktığını söyledi.

Amaçlarının 2023'e kadar Türkiye'yi üç kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunun için güçlü karar alma ve uygulama mekanizmalarına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin ülkedeki siyasi tablonun ne kadar kırılgan olabileceğini herkese gösterdiğini dile getirerek, "1 Kasım'da yeniden durumu toparladık ama bir daha aynı tehlikeyi kim göze alabilir? Cumhurbaşkanlığı Sistemi siyasette ve ekonomide istikrarı sağlayarak son 14 yıldaki bu güzel tabloyu kalıcı hale getirecektir. Varsın kriz tacirleri bize düşman olsunlar. Bize milletimizin sevgisi, teveccühü, hayır duası yeter." ifadesini kullandı.

Çekmeköy'de 215 milyon liralık yatırımın resmi açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Eğitimde, kamuda hayırsever eliyle yapılan yatırımlar. Bu okulların bir çoğu ki en büyüğü 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir'in adının verildiği lise. Sağlık da aynı şekilde. Emir Sultan ve Nişantepe camilerinin açılışlarını da bugün yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz kapalı pazar yeri, dere ıslahı, atık su kanalı, yol çalışmalarını tamamladı. Çekmeköy Belediyemiz gençlik ve kültür merkezi, sosyal tesisler, parklar, yeşil alanlar, spor sahaları, gezi alanları, yollar, kanallar inşa etti. Tüm bunların açılışını bugün yapıyoruz. Böylece 215 trilyon liralık eser ve hizmeti sizlerin hizmetine sunuyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimler 'hayır' diyor? Kandil 'hayır' diyor. PKK'nın, bölücü terör örgütünün yönetici kadroları 'hayır' diyor. Açıklamaları bu istikamette; '(hayır) deyin'. Sevgili Peygamberimiz Hadis-i Şerif'inde şöyle buyuruyor; 'Kişi sevdikleriyle beraberdir'. Eğer bunlarla beraber hareket etme noktasına düşersek vay halimize. Bunlar bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı? Bunlar bu ülkede kan gövdeyi götürsün istemiyorlar mı? Bizim Güneydoğu Anadolumuzu, Doğu Anadolumuzu ne hale getirmek istediler görüyorsunuz ama ne yaparlarsa yapsınlar, bunlara oraları dar ettik, dar edeceğiz. Tendürek Dağları'nda, Cudi'de, Bestler Deresi'nde hangi ine girerlerse girsinler, biz askerimizle, polisimizle, korucumuzla oradayız. Oraları bunlara dar edeceğiz. Bunlar 15 Temmuz'da FETÖ ile birleşerek, bu ülkede bizi birbirimize kırdırmadılar mı? 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. İşte 15 Temmuz'daki bu tablonun faturasını, inşallah cevabını, 16 Nisan'da bunlara vermek suretiyle hesabını soracağız. Buna hazır mıyız? İşte evet bu. Evet barıştır. Evet sevgidir. Evet yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmektir. Bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Evet bu. Bundan taviz yok."

Seçime 37 günün kaldığını hatırlatan Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, "Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Buradan memleketi, tüm yakınlarımızı telefonla arayarak onları 'evet'e davet etmeye var mıyız? Dualarla inşallah 16 Nisan'a yürüyeceğiz. Hiç endişeniz olmasın, biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz." dedi.

Erdoğan, daha sonra açılışa katılan vatandaşlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının mısralarını okudu.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :