Çeklerin ibrazı ve icra iflas takipleri ertelendi!

Çeklerin ibrazı ve icra iflas takipleri ertelendi!

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, salgın kısıtlamalarında hak kaybının önlenmesi amacıyla çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takiplerinin 31 Mayıs 2021’e kadar durdurulduğunu açıkladı

Vergi Usulü Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Koronavirüs salgını döneminde uygulanan kısıtlamalar sebebiyle hak kaybının önlenmesi amacıyla çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 31 Mayıs 2021’e kadar durduruldu. Kamu idarelerinin, kumu hukukundan veya özel hukuktan doğal alacakları hakkında, 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Salgın kısıtlamalarında hak kaybının önlenmesi amacıyla çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 31 Mayıs 2021’e kadar durduruldu. Yasal düzenleme ile ilgili ayrıntıları http://kto.org.tr web adresimizden takip edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak

TBMM'de kabul edilen önergelere göre; ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına isabet eden çekler, bu tarihler arasında ibraz edilemeyecek. Ancak 1 Haziran’dan sonra kalan süre için ibraz işlemi yapılabilecek. 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında, bu tarihler arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak. İhtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış olan takipler duracak. Kamu idarelerinin kamu hukukundan veya özel hukuktan doğal alacakları hakkında 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak.

Karar yasalaştı

Alınan kararda şu ifadeler kullandı; "TBMM Genel Kurulu'nda kanun teklifi görüşmelerinde, ibraz son günü 30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin bu tarihlert arasında ibraz edilemeyeceği, yine bu tarihler arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağı, ihtiyati haciz kararı verilemeyeceği, başlamış olanların duracağı kamu alacakları hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağına dair madde kabul edildi"
Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi de yasayla düzenlendi

Kanuna önergeyle eklenen yeni bir maddeyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1100 TL  olarak açıklanan emeklilerin bayram ikramiyesi için  yasal düzenleme yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.