Çeçen: Ereğli cazibe merkezi

Çeçen: Ereğli cazibe merkezi

Olcay Çeçen, Ereğli’nin geleceğini parlak gördüklerini söyledi.

Vakıfbank Ereğli Şube Müdürü Olcay Çeçen, “Ereğli’deki mevcut potansiyel Ereğli’yi cazibeli kılıyor” dedi. Ereğli ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olarak sürekli gelişme gösterdiğine işaret eden Çeçen, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi halinde Ereğli’nin geleceğini parlak gördüklerini açıkladı.

 

AB uyum yasaları çerçevesinde BASEL 2 sistemi nedeniyle kredi derecelendirmeleri olduğuna dikkat çeken Çeçen, önümüzdeki dönemlerde kredi almak isteyenlerin Kredi Dereceleri Kurumundan rapor alıp müracaatta bulunacaklarını ve bu müracaatın ardından gerekli desteğin verileceğini ifade etti. Bu noktada banka şubelerinin artmasının doğal olduğunu belirten Çeçen, Ereğli’de bireysel anlamda kullanılan kredilerin geri dönüşümünün de önemli olduğunu vurguladı.  

 

Çeçen özellikle esnafın ayağa kalkması noktasında piyasada dönmeyen sıcak paranın 2008’in son çeyreğinde düzeleceği kanısında olduğuna da değinerek, esnafın ihtiyacına göre değişik şekillerde kredi kullandırdıklarını da kaydetti. Memleket-Ereğli