Cebeci Hastanesinde 4 eczacının öldürülmesi

Cebeci Hastanesinde 4 eczacının öldürülmesi

İstanbul Eczacı Odası: -"Bu saldırı, son yıllarda giderek artan ve bir türlü gerekli önlemlerle önü alınmayan sağlıkta şiddet gerçeğinin ta kendisidir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu, Ankara'da dört eczacının öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırı, son yıllarda giderek artan ve bir türlü gerekli önlemlerle önü alınmayan sağlıkta şiddet gerçeğinin ta kendisidir" değerlendirmesini yaptı.

Odadan yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümündeki eczanede çalışan 4 eczacının görevi başında öldürüldü hatırlatıldı.

Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Failin bir hastane çalışanı olması ve daha önce aralarında husumet bulunması gibi gerekçeler, gerçeği gölgeleyemez. Bu saldırı, son yıllarda giderek artan ve bir türlü gerekli önlemlerle önü alınmayan sağlıkta şiddet gerçeğinin ta kendisidir. Hastaneye silahla giren personelin meslektaşlarımızı kurşun yağmuruna tutması, güvenlik zafiyetini ortaya koymaktadır. Daha önce de defalarca dikkat çektiğimiz gibi, Türkiye'nin dört bir yanında hastane eczacılarımız, fiziki olarak yetersiz ve zor şartlar altında, kaderlerine terk edilmiş şekilde hizmet veriyorlar. Tüm yetkilileri uyarıyoruz: Sağlıkta şiddete daha fazla kurban vermek istemiyoruz. Güvenlik sorunlarımızı çözün. Artık sağlık çalışanları olarak görevi başında ölmek değil, hiçbir kaygımız olmadan, sadece hastalarımıza şifa vermek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :