"Caz Standartları Okulu" 11 Ekim'de başlayacak

"Caz Standartları Okulu" 11 Ekim'de başlayacak

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat'ın üçüncü kez düzenlediği "Caz Standartları Okulu" 11 Ekim'de başlayacak.Caz müziğini anlamak,...

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat'ın üçüncü kez düzenlediği "Caz Standartları Okulu" 11 Ekim'de başlayacak.

Caz müziğini anlamak, hissetmek ve öğrenmek isteyenlerin sezon boyunca bir araya geleceği "Caz Standartları Okulu"nun ilk oturumuna müzik yazarı Murat Beşer ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Müzikolog Alper Maral katılacak.

Katılımın ücretsiz olacağı, caz tarihinden cazın önemli isimlerine kadar birçok konunun ele alınacağı oturumların moderatörlüğünü caz yazarı ve editör Feridun Ertaşkan yapacak.

"Caz Dinlemek İstiyorum" Yeldeğirmeni Sanat Seminerleri dizisi kapsamında ilk yıl caz müziği ve tarihi kronolojik olarak anlatılarak, döneme ait enstrümanlar müzikseverlere tanıtıldı.

Seminerlerin ikinci yılında ise dönemine damga vurmuş caz tarihinin kahramanları olan müzisyenlerin hayatları, sanatları ve albümleri ele alındı.

"Caz Standartları Okulu" adıyla başlayacak üçüncü sezonda ise caz tarihinin alfabesini oluşturan, ölümsüz bestecilerin efsaneleşmiş bestelerini ve dönemler arası farklılıklar konu edilecek.

İlk oturumu 11 Ekim Perşembe günü yapılacak etkinlikler, 25 Ekim, 15 Kasım, 29 Kasım, 13 Aralık, 27 Aralık'ta ve mayıs sonuna kadar her ay iki seminerle devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :