Çaykur Rizespor, Trabzon'dan 3 puanla dönmeyi hedefliyor

Çaykur Rizespor, Trabzon'dan 3 puanla dönmeyi hedefliyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman:- "Karadeniz derbisinden üç puan çıkarıp, alkışlanan takım olmak istiyoruz"

RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 30 Ekim Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor, karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmak istiyor.

Teknik direktör Hikmet Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un ligde son oynadığı Galatasaray maçını 1-0 kazanarak, moral bulduğunu söyledi.

Trabzonspor'un sezon başında iyi bir kadro kurduğunu ifade eden Karaman, çok iyi oyuncular aldıklarını, Çaykur Rizespor'un da yeni kurulan bir ekip olduğunu vurguladı.

Son haftalarda futbol olarak gelişim gösterdiklerini kaydeden Karaman, "Trabzonspor deplasmanında bütün performansımızı ortaya koyup, çıkışımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Kupanın ardından hafta sonuna kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirip, maça hazır çıkmalıyız." diye konuştu.

Son iki haftada alınan 4 puanın değerli olduğuna dikkat çeken Hikmet Karaman, "Son haftalarda hücum hattında iyi işler yapıyoruz. Kweuke ve Oğulcan iyi işler yapmaya başladı. Bu ikiliye Ahmet İlhan'ın da katılması hücum gücümüzü artırdı. Bu üçlünün sadece ataktayken değil top rakipteyken ilk savunma yapacak üçlü olması gerekiyor. Ardından diğer oyuncularımız rakibi karşılayacak." ifadelerini kullandı.

Trabzon ve Rize şehrinin birinci amacının dostluk üzerine olduğunu belirten Karaman, "İki hemşehri şehir. İyi mücadele edenin kazananın alkışlanacağı bir maç olmasını istiyoruz. Karadeniz derbisinden üç puan çıkarıp, alkışlanan takım olmak istiyoruz. Bunu söylerken Trabzonspor'un gücünü biliyoruz." şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un da kupada bazı oyuncuları dinlendireceğini ifade eden Karaman, hafta sonu her iki ekibin de futbol adına iyi şeyler yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bu arada Çaykur Rizespor, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :