Çaybaşı Mahallesi huzur istiyor!

Çaybaşı Mahallesi huzur istiyor!

Konya’nın yenilen mahalleri arasında olan Meram Çaybaşı Mahallesinde yıkılmayan metruk binalarda meydana gelen gayr-i meşru olaylardan mahalleliler rahatsız oluyor

Konya’nın en eski mahalleri arasında bulunan Çaybaşı Mahallesi son zamanlarda büyük dönüşüm yaşanırken yıkımı yapılmayan metruk binalar ise mahalle sakinlerine yeni sorunlar yarattı. Yeni binalar arasında kalan, kaderine terk edilmiş birkaç kerpiç ev gece saatlerinde berduşların mekânı oldu. Mahalle arasında metruk yapıların yıkılması gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri ve Çaybaşı Mahallesi Muhtarı Ali Ermenek şikâyetlerini dile getirdi. Çaybaşı Mahallesi Şeyh Galip Sokak, Baruthane Caddesi ve Hacı Fettah Mezarlığı çıvarındaki kullanılmayan yapıların gece saatlerinde berduşların kullandığı ve bu durumun mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini dile getiren Muhtar Ali Ermenek, “Çaybaşı mahallesinde yeni binalar yapılmaya başlandıktan sonra birkaç eski evin yıkımı gerçekleşmedi. Bu binalarda her türlü pis işler yapılıyor. Mahalle sakinleri ise bu durumdan oldukça rahatsız” şeklinde konuştu.

caybasi-mahallesi--(7).jpg

caybasi-mahallesi--(12).jpg

caybasi-mahallesi--(19).jpg

CAMİ YANINDA ALKOL İÇİLİYOR

Baruthane Caddesi üzerinde yer alan Yolcuoğlu Cami yanındaki metruk binada her akşam alkol ve uyuşturucu kullanıldığını söyleyen Mahalle Muhtarı Ali Ermenek, binaya girerek alkol ve uyuşturucu kullanılan malzemeleri gösterdi. Bu binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyleyen Ali Ermenek, “Burası Konya’nın en eski mahalleri arasında bulunuyor. Buradaki metruk binaların yıkılması için neden bekleniyor anlamış değiliz. Hem muhtarlık karşısındaki evde hem de cami yanındaki yanmış bu metruk evde her akşam içki ve uyuşturucu kullanılıyor. Daha sonra burada bu işi yapan insanlar çevreyi rahatsız edecek şekilde bağırıyorlar. Böyle görüntüler Konya’ya ve kültürümüze hiç yakışmıyor. Yetkilerin bir an önce bu binaları ortadan kaldırması gerekiyor. Mahalleli olarak gereken yerlere şikayetlerimizi bildirmemize rağmen hiçbir işlem ve uygulama yapılmadı. Bu binalar burada durduğu sürece bu tip olaylar her gün mahalleliyi rahatsız edecek” şeklinde konuştu.

caybasi-mahallesi--(15).jpg

caybasi-mahallesi--(29).jpgcaybasi-mahallesi--(34).jpg

ALKOL, UYUŞTURUCU KULLANILIYOR, FUHUŞ YAPILIYOR!

Çaybaşı Mahallesi sakinleri mahalle muhtarı Ali Ermenek’le birlikte yaptıkları açıklamada bu bölgede olan metruk binalarda fuhuş yapıldığını, alkol ve uyuşturucu kullanıldığını söylediler. Hergün aynı görüntüleri görmekten çok rahatsız olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, “Buralardan akşam saatlerinde ailelerimizle birlikte geçemiyoruz. Gözlerimizin önünde fuhuş yapılıyor, alkol ve uyuşturucu kullanılıyor. Bu binalarda her türlü yasal olmayan işler yapılıyor. Buraya alkol ve uyuşturucu kullanmaya gelen insanları uyarıyoruz fakat tüm uyarılara rağmen her gün aynı olaylar yaşanıyor. Emniyete şikâyetlerde bulunuyoruz. Devriye polisleri burada gezdikten sonra tekrar aynı hadiseler devam ediyor. Mahalle sakinleri olarak bunun önüne geçilmesini istiyoruz” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

caybasi-mahallesi--(25).jpg

caybasi-mahallesi--(39).jpg

TARİHİ YAPI OLMAYAN BİNA KORUMA ALTINDA

Çaybaşı Mahallesi Şeyh Galip Sokak içinde bulunan 46 A numaralı metruk yapının içinde de birçok rahatsız edici olayın yaşandığını dile getiren mahalle sakinleri, bu binanın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını söylediler. Tarihi özelliği bulunmayan kerpiç binanın yıkılması için önceden Meram Belediyesine başvuran vatandaşlar, buranını Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından korunduğu cevabını aldılar. Vatandaşlar, eski metruk binanın tüm kapı ve pencerelerinin açık olmasından dolayı binanın içinde her akşam rahatsız edici olaylar yaşandığını dile getirdiler. Yetkililerden bu bina için acil önlem alınmasını dile getiren mahalle sakinleri, buranını ıslahı için gerekli yerlere de başvuru yapacaklarını dile getirdiler.

caybasi-mahallesi--(49).jpg

caybasi-mahallesi--(44).jpg

ESKİ ÇEŞMELER RESTORE EDİLSİN

Çaybaşı mahallesi sakinleri son olarak mahalle içerisinde bulunun birçok tarihi çeşmenin restorasyonun yapılmasını istedi. Konya’nın en eski mahalleleri arasında bulunan Çaybaşı Mahallesi’nde ve Hacı Fettah Mezarlığı çevresinden pek çok tarihi çeşme yer alıyor. Servet R. Çolak – Memleket

caybasi-mahallesi--(1).jpgcaybasi-mahallesi--(50).jpg

Etiketler :