Çavuşoğlu Kuveyt'te gündemi değerlendirdi

Çavuşoğlu Kuveyt'te gündemi değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu (2): - "(Suriye’nin sınır bütünlüğü konusunda) Bizimle iş birliği yapmak isteyenlerin siyasi çözüm konusunda da aynı duyarlılığı göstermesi lazım ama daha da önemlisi Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hassasiyetini gösterirk

KUVEYT (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye’nin sınır bütünlüğü konusunda bizimle iş birliği yapmak isteyenlerin net olması lazım. Ayrıca bizimle iş birliği yapmak isteyenlerin siyasi çözüm konusunda da aynı duyarlılığı göstermesi lazım ama daha da önemlisi Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hassasiyetini gösterirken Suriye’yi bölmek isteyen terör örgütlerine de desteğini bitirmesi lazım." dedi.

Kuveyt'te "Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı"na katılan Bakan Çavuşoğlu, ülkeden ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek Irak gerekse Suriye’nin istikrarının kendileri için önemli olduğunu ve Irak'ın imarının Türk iş adamlarına çok önemli fırsatlar çıkaracağını ifade etti.

Irak’ın inşası ve istikrarı için seçimlerden sonra yapılması gereken tek şeyin ülkenin diğer terör örgütlerinden de temizlenmesi olduğunu anlatan Çavuşoğlu, bu konuda da Irak’la hareket etme konusunda ilkesel bir mutabakatları olduğunu söyledi.

Sincar’daki terör örgütü PKK varlığına dikkati çeken Çavuşoğlu, bu konuda Irak hükümetinin alacağı tedbirler olduğunu dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, “Daha kapsamlı ve Afrin benzeri bir Kandil operasyonunun sinyali mi bu?” sorusuna, "Bu olmalı. Irak için de bizim için de çok önemli. Teröristler neredeyse temizlenmeli." yanıtını verdi.

- "İş birliği yapmak isteyenler net olmalı"

Bakan Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye'ye yapacağı ziyarette "Suriye'nin yeniden imarı"nın da ele alınacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Suriye’nin yeniden imarı konusunda biz varız ama önce Suriye’nin sınır bütünlüğü konusunda bizimle iş birliği yapmak isteyenlerin net olması lazım. Ayrıca bizimle iş birliği yapmak isteyenlerin siyasi çözüm konusunda da aynı duyarlılığı göstermesi lazım ama daha da önemlisi Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hassasiyetini gösterirken Suriye’yi bölmek isteyen terör örgütlerine de desteğini bitirmesi lazım."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :