Çavuşoğlu-Alfano ortak basın toplantısı

Çavuşoğlu-Alfano ortak basın toplantısı

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "Terörle mücadele konusunu çok uzunca görüştük. Türkiye, uluslararası terörizme karşı ön planda olan bir ülke. Manchester saldırısı sonrası biz nasıl dehşete kapıldıysak, Türkiye de bizim gibi dehşete kapıldı. Bu konudaki

ROMA (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Türkiye'nin terörle mücadelede ön planda yer alan bir ülke olduğunu söyledi.

Başkent Roma'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çalışma yemeğinde bir araya gelen Alfano, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, "Dost ve müttefik aynı zamanda önemli bir ticari ortak olan Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ve dostum Mevlüt'ü ağırlamaktan çok memnunum." ifadesini kullandı.

Türkiye ile yoğun şekilde çalışmaya İçişleri Bakanı olduğu dönemde başladığını belirten Alfano, "İnsan kaçakçıları, gemileri İtalya kıyılarına doğru kilitleyip, terk ediyorlardı. Ben de Türkiye'ye bizzat giderek görüşmeler yapmıştım." dedi.

Alfano, Türkiye ile kayda değer boyutta ekonomik ve ticari ilişkilerin bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'yi çok iyi tanıdıklarını ifade eden Alfano, iyi durumdaki ticari ilişkilerin her zaman daha güçlü olmasını istediklerini anlattı.

İtalyan işletmelerin Türkiye'de oldukça anlamlı bir varlığı bulunduğuna dikkati çeken Alfano, "Türkiye'de çok önemli, büyük işler yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Alfano, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri ve mevcut sorunları da dostluğun gerektirdiği şekilde, büyük açıklıkla ele aldıklarını söyledi.

Uluslararası alanda terörle mücadele konusunu Türk mevkidaşıyla ayrıntılı şekilde ele aldıklarını kaydeden Alfano, Türkiye'nin de Avrupa ülkeleri gibi terör saldırılarından fazlasıyla etkilendiğini vurguladı.

Alfano, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terörle mücadele konusunu çok uzunca görüştük. Türkiye, uluslararası terörizme karşı ön planda olan bir ülke. Manchester saldırısı sonrası biz nasıl dehşete kapıldıysak, Türkiye de bizim gibi dehşete kapıldı. Bu konudaki iş birliğimizi gerektiği kadar artıracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :