"Çarşamba Sohbeti"

"Çarşamba Sohbeti"

Türk Edebiyatı Vakfınca düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu Nur Artıran olacak

İSTANBUL (AA) - Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı H. Nur Arıtan, Türk Edebiyatı Vakfınca düzenlenen "Çarşamba Sohbeti" etkinliğine katılacak.

Arıtan, vakfın Sultanahmet'teki merkezinde yarın gerçekleşecek programda, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin "Fihi Ma Fih" eseri hakkında konuşma yapacak.

Etkinlik yarın 17.00'de gerçekleştirilecek.

- Nur Artıran hakkında

Nur Artıran, öğrenimini tekstil üzerine tamamlayarak uluslararası firmalarda yönetici olarak çalıştı. Çocukluğundan itibaren tasavvufla da çok yakından ilgilenen Arıtan, Mevlana Celaleddin-i Rumi ve eserleri üzerine yaptığı çalışmalar ve yazdığı eserlerle bilinen, araştırmacı yazar Sertarik Mesnevihan Şefik Can'ın uzun yıllar yardımcılığını yaptı.

Okullar İçin Mesnevi'den Seçmeler adlı kitabını yayıma hazırlayan Arıtan, yurt içinde ve yurt dışında birçok konferans verdi. Radyo ve televizyon programlarında, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda tebliğleri, çeşitli makale ve yazılarıyla yer alan Arıtan, merkezi Zürih'te bulunan "İsviçreli Mevleviler Topluluğu"nun başkan yardımcılığını yürüttü.

Merkezi Cezayir’de bulunan Afrikalı ve Avrupalı bilim kadınlarının bir araya gelerek kurdukları "Afrika Birliği ve Dünya Barışı İçin Sufi Kadınlar İttifakı"nın da kurucu üyesi olan Arıtan, Uluslararası Mevlana Vakfı Bilim Kurulu ve Dünya Engelliler Vakfı Mütevelli Heyetinde de hizmet verdi.

Artıran, halen Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Nur Arıtan'ın, "Aşk Bir Davaya Benzer/Mesnevi Sohbetleri", "Nun Kapısı" ve "Herkes Seni Terk Etse Aşk Terk Etmez" adlı kitapları bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :