Cansuyu Derneğinden Senegal'de kurban yardımı

Cansuyu Derneğinden Senegal'de kurban yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Senegal'deki ihtiyaç sahiplerine Türkiye'den bağışlanan kurban etleri dağıtıldı

SENEGAL (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Batı Afrika ülkesi Senegal'de ihtiyaç sahibi insanlara Türkiye'den gönderilen kurban yardımları ulaştırıldı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri, binlerce muhtaç insanın bayram sofrasına Türkiye'deki bağışçıların kurban etlerini ulaştırırken, Batı Afrika ülkesi Senegal'de de ihtiyaç sahiplerini bayramda sevindirdi.

Senegal'in başkenti Dakar'a 250 kilometre mesafedeki Louga kenti ve Coki kasabasında yardım çalışmalarını yürüten ekipler, kesilen kurban etleri dağıtım işini tamamladı.

Cansuyu Senegal Ekip Başkanı Murat Sali, çalışmaların sorunsuz olarak tamamlandığını belirterek, Senegal'de 150 büyükbaş hayvanın kesildiğini söyledi.

Herhangi bir aksaklık yaşamadan kurban etlerini yerine ulaştırdıklarını ifade eden Sali, şöyle konuştu:

"Ümmetin emanetlerini kara kıtanın en uzak noktasındaki kardeşlerimize ulaştırmak çok güzel. Derneğimiz Senegal'de ilk kez kurban çalışması yaptı. Şükürler olsun ki çok verimli bir çalışma oldu. Partner kuruluşumuzla çok titiz bir çalışma yürüterek kurbanları tedarik ettik, usulüne uygun olarak ve vekaletleri okuyarak kesimini yaptık ve daha önce tespit edilen ailelere, Kuran enstitülerine, yetimhanelere ve okullara dağıtımını gerçekleştirdik. Ulaştığımız insanlara Türkiye'deki kardeşlerinin selam ve sevgilerini de ilettik. Bu mazlum coğrafyada, Kurban Bayramında, insanların yüzünde tebessüm, yüreklerinde sevgi ve geleceklerinde umut olduk. İnşallah Cansuyu Derneğimizin bu çalışmaları ümmetin birliğine vesile olacaktır."

Senegal'de bulunan ekip, Türkiye Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansını (TİKA) da ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :