Çankırı'da tarihi dokular yenileniyor

Çankırı'da tarihi dokular yenileniyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından şehrin turizmine katkı sağlamak amacıyla sokak sağlıklaştırma projeleri yapılıyor.Belediye Başkanı...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi tarafından şehrin turizmine katkı sağlamak amacıyla sokak sağlıklaştırma projeleri yapılıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin sit alanı içerisindeki tarihi dokuda başlattığı projenin devam ettiğini ifade etti.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karataş Mahallesi'nde bulunan Fikri Demirok Sokak'ta tarihi binaların cephe sağlıklaştırma projesinin çalışmalarına başlanıldığını aktaran Dinç, şunları kaydetti:

"Çalışmalarda görev alan ekipler, binaların çatılarının tamamını sökerek yeniledi. Evlerin kapı ve pencere doğramaları da aslına uygun olarak değiştirildi. Adnan Menderes Caddesi’nden Uzunyol Caddesi’ne kadar uzanan sokak, yaklaşık 2 bin metrekarelik Arnavut taş kaplama yapılarak eski tarihi dokusuna uygun hale getirildi. Sokak aydınlatmaları ise bina cephesine konulacak aplikler ile gerçekleştirilecek"

Dinç, tarihi doku içerisindeki restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlanması ile bölgenin Çankırı turizmine önemli katkılar sağlayacağının belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :