Çankırı'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Çankırı'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Vali Aktaş:- "Bizler şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak üzere çalışıyoruz"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, şehitler Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan, Cumali Akman ve Medet Ekizceli'nin aileleri ile gaziler Selahattin Karayel ve Abdullah Bahçeci'ye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlıklı bir hayat diledi.

Şehit yakınları ve gazilerin bugün gururu ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirten Aktaş, "Şehitlik ve gazilik makamlarına bu dünyada bir değer biçmenin mümkün olmadığı hepimizin malumudur. Herkese nasip olmayan makamlardır bunlar. Vatan sağ olsun diyerek bu ülke, bu millet için en büyük fedakarlığı sizler gösteriyorsunuz. Bu çok yüce bir iştir, sizlerle iftihar ediyoruz." diye konuştu.

Şehitlerin emaneti aileleri ve gazilerin her zaman baş tacı olduklarını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Türk milleti, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir ve bilmeye de devam edecektir. Bizler, şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak üzere çalışıyoruz. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların aileleri ve hepimizin gurur günüdür. Devletimizin ve milletimizin bir vefa sembolü olarak takdim edeceğimiz madalya ve beratın nesilden nesile gururla, kıvançla aktarılmasını temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından Vali Aktaş, şehit ailelerine ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti.

Törene AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak ile davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :