Çankaya Müftülüğü'nün yaz kursu başladı

Çankaya Müftülüğü'nün yaz kursu başladı

Okulların yaz tatiline girmesiyle, öğrencilerin yaz dönemini verimli geçirmesi için Çankaya Müftülüğünce başlatılan yaz kurslarında, dini eğitimin yanı sıra bilim ve teknoloji dersleri de verilecek

ANKARA (AA) - Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçmesi için Çankaya Müftülüğünce başlatılan yaz kurslarında, dini eğitimin yanı sıra, bilim ve teknoloji dersleri de verilecek.

Çankaya İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen yoğun talep üzerine yaz kursunu başlattıklarını ve bundan sonra da her yaz devam ettirmek istediklerini söyledi.

Yaz okulunu 5 hafta olarak planladıklarını ifade eden Gevher, eğitimin sabah 09.00'da başlayıp 16.00'da biteceğini kaydetti.

Gevher, öğrencilere sabah 09.00-12.00 arasında temel dini eğitimin, öğleden sonra da Türkiye Üstün Zekalılar Derneği'nin eğitmenleri nezaretinde bilim ve teknoloji eğitimi verileceğini aktardı.

Öğrencilerin tabiatla iç içe olabilmeleri için de çeşitli programlar düzenleneceğini anlatan Gevher, "Çocuklar, okçuluk ve binicilik alanlarına giderek buralarda eğitim görecekler, tabiatı yakından tanıyacaklar. Tabiatta bisiklet sürecekler, çadır kurmasını öğrenecekler. Ayrıca gezi ve piknik programlarımız olacak. Haftada bir gün yüzme eğitimi olacak. Haftada birkaç gün Ankara'daki büyük ve tarihi camileri ziyaret ederek cami adabını ve kültürünü çocuklara tanıtmaya çalışacağız."

Gevher, tüm çalışmaların ve gezilerin, 14 eğitmenin nezaretinde yapılacağını belirterek, kurs ücretinin öğrenci başına 300 lira olduğunu söyledi.

Eğitimlerin Ümitköy'deki Avni Akyol İlköğretim Okulu'nda verileceği yaz kursuna, 120 öğrenci kayıt yaptırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler