Çankaya Belediyesi ve KOSGEB'den "Girişimcilik Eğitimi"

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB'den "Girişimcilik Eğitimi"

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen "Girişimcilik Eğitimi" başladı

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen "Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çankaya Belediyesi ve OSTİM Küçük-Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle uygulamalı olarak hayata geçirilen "Girişimcilik Eğitimi" hakkında bilgi verildi.

2016 yılı ilk dönem dersleri 60 kişi ile başlatılan eğitimlerin devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, 1 Haziran’da başlayacak yeni dönem için kayıtların sürdüğünü anımsattı. Böylece başvuruda bulunacak adaylarla birlikte toplam 270 kişi, "Girişimcilik Eğitimi" hizmetinden faydalanacak.

Girişimci adayları, eğitimlerden sonra oluşturdukları iş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde "Yeni Girişimci Desteği" alacak. Geri ödemesiz 50 bin lira olarak belirlenen miktardan, kadın veya engelli girişimciler yüzde 70, erkek girişimciler ise yüzde 60 oranında hibe usulüyle yararlanacak. Kabul gören iş planları çerçevesinde işletmesini kuran adaylar, ayrıca iki yıl sonra ödemek üzere 100 bin TL’ye kadar "Sabit Yatırım Desteği"nden de yararlanabilecekler.

Eğitimlere başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Çankaya Belediye Başkanlığı A Blok Kat 11'deki İş ve İstihdam Merkezi’nden veya İş ve İstihdam Merkezi'nin 458 89 00/1070-1071-1072 numaralı telefonlardan yardım alabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler